ANNONSSAMARBETE MED LOLLAPALOOZA

Känns det som att det är länge sedan du stod och hoppade till en spelning på festival? Drömmer du om att äta en saftig burgare och ta en öl innan du skyndar vidare till nästa spelning på festivalområdet? Snart är det dags för Lollapalooza att inta svensk mark för första gången.

Musikfestivalen äger rum på Gärdet i Stockholm 28-30 juni och presenterar artister som Lana Del Rey, Billie Eilish, Foo Fighters och Lykke Li. Den här festivalen är verkligen inte bara för vuxna, så ta med dig hela familjen!

På Lollapalooza finns ett 40-tal restauranger att välja på. Allt från klassiska foodtrucks till chefs table.

Kidzapalooza är för alla barn

Kidzapalooza är barnens egna festivalområde inne på Lollapalooza – vilket är något helt nytt och unikt för en svensk festival. Inne på området kan stora som små lära sig mer om musik och uppleva massor av olika uppträdanden. Utöver musiken kommer det finnas en hel del skojiga aktiviteter och workshop-stationer.

Självklart får barnen också haka på in på det stora Lollapalooza-området där hela familjen kan njuta av musik från över 70 artister.

– Detta är något vi vet att den svenska publiken efterfrågat länge, äntligen kan musikfans som också är föräldrar ta med sig hela familjen och se sina favoritartister tillsammans! Att barnen dessutom får ett helt eget festivalområde i festivalen gör det extra kul, säger Kristofer Åkesson, kommunikationschef på Lollapalooza Stockholm.

Ta med hela familjen till Lollapalooza!

Det här händer på tältscenen

Klassiska 70-tals-barnlåtar från Djurens Brevlåda, nyskriven musik av Britta Persson och musik av flera tidigare grammisvinnande artister med mera.

Magiska Skogen -Troll-Ullas födelsedag och Minnesmaskinen

Maria Llerena – Karibisk Karneval

Anja Bigrell – Under ett Rabarberblad

Trumma – En rytmisk konsert

Britta Persson – Folk – dikt och toner om personer

James Hollingworth – Älgarna Demonstrerar i Djurens Brevlåda

Oscar Danielson – Det kostar på att vara barn

Orkester Pop – Spelar sina Bolibompahits

Minidisco med Mumin

Det här händer i Verkstaden

Det kommer finnas flera olika stationer där barnen kan testa på att skapa musik, bygga egna instrument och andra kreativa aktiviteter.

– Prova på att spela i band och DJ-workshop med Studiefrämjandet

– Bygg ditt eget musikinstrument med Scenkonstmuseet

– Gör musik med Teenage Engineering

– Lär dig vika origami med Etnografiska museet

– Testa på Parkour med Quality Movement

Alla som vistas på Kidzapalooza-området måste ha en giltig Lollapalooza-biljett. För barn upp till tio år finns barnbiljetter för 150 kr, där det också ingår ett par hörselkåpor. För barn 11-12 år finns Youth-biljetter för 500 kr där det ingår hörselskydd. Alla barn under 13 år ska vara i målsmans sällskap. Kidzapalooza är öppet till kl. 20 varje kväll.

Läs mer här!

Utvald läsning

Femina