Peter Jihde och Molly Sandén.
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet
0:36

Efter reklamen: Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet

(0:36)

Slå på ljud

Molly Sandén, 28, och Peter Jihde, 49, är nog de kändisar som flest förknippar med diabetes i Sverige. Båda har varit med och lett Diabetesgalan och pratat om sina upplevelser av sjukdomen.

Att Peter Jihde brinner för att berätta och informera om hur farligt det kan vara med diabetes har få missat – och nu kritiserar Molly Sandén hans sätt att informera om sjukdomen, som hon tror kan få motsatt effekt mot vad Peter Jihde egentligen vill.

Molly Sandéns fina hälsning till pojkvännen David Larson

Molly Sandén erkänner – tycker Peter Jihde förstör

Det är i podcasten Fördomspodden med Emil Persson, som frågan kommer på tal.

– Diabetes är ett helvete, och folk förstår verkligen inte hur du har det, och det är inget som helst snack att vi behöver öka medvetenheten kring sjukdomen, men trots det kan du ibland ändå känna, innerst inne, känna att Peter Jihde är en del av problemet, inte lösningen, säger Emil Persson, som kommer med åsikter som han tror att Molly Sandén har – och artisten erkänner att han har prickat rätt i sitt påstående.

– Ja, förlåt Peter, han gör också väldigt mycket bra, och jag tycker han gör mer bra än dåligt i det. Det är grejen med diabetes tror jag, att allas diabetes är olika, och inställningen är olika, hur man vill hantera det. Jag och han är nog ganska olika på hur vi vill hantera det, och hur vi vill att folk ska se på sjukdomen, säger Molly Sandén.

Molly Sandén: Man tappar många om man går på för hårt

Den albumaktuella artisten jämför det med att vara vegetarian – om man vill få människor att äta mindre kött så är det ofta mer effektivt att ta det lite lugnt när man vill inspirera. Samtidigt tror hon att hon och Jihde kan fylla olika funktioner, och nå olika typer av människor.

Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – hela framträdandet

– Om man man trycker för hårt tror jag man tappar många. Då slår jag hellre inte på den hårdaste trumman, för att det blir lättare för folk som inte har diabetes att förstå lite grann, än om man går på med sina hårdaste...”Det är på liv och död!”, då tror jag folk stänger av. Men jag tror det är viktigt att vi båda finns, att han får köra sitt race och nå dem, och så får jag köra mitt race och nå några andra. Jag kan känna att vi är lite olika där.

Molly Sandéns vassa ord – efter kritiken mot hennes kropp

Mest läst