Whitney Houston.

Skådespelerskan Naomi Ackie har knipit rollen som Whitney Houston i den kommande biografiska filmen I wanna dance with somebody, som regissras av Stela Meghie.

Brittiska Ackie har haft en biroll i Star Wars: Rise of Skywalker men har ingen omfattande skådespelarkarriär i ryggen.

Enligt Stella Meghie har det lagts omfattande tid och resurser på att hitta rätt skådespelare för rollen som I will always love you-sångerskan.

– Vi tillbringade större delen av förra året åt en omfattande jakt på en skådespelare som kan förkroppsliga Whitney Houston, säger regissören Stella Meghie, och fortsätter:

– Naomi Ackie har imponerat på oss under varje steg i processen. Jag blev rörd av hennes förmåga att fånga scennärvaron av en global ikon, samtidigt som hon visade mänsklighet i hennes inre liv.

Naomi Ackie ska spela Whitney Houston.

Naomi Ackie ska spela Whitney Houston.

Naomi Ackie hyllas för sin likhet till Whitney Houston

Whitney Houston vann sex Grammys under sin långa karriär, och har sålt över 200 miljoner album världen över. Hon dog 48 år gammal 2012, i ett badkar på ett hotellrum. Hennes tragiska livsöde, som kantades av missbruksproblem och den trasiga kärleksrelationen med Bobby Brown, har berört många.

Musikproducenten Clive Davis, som är med och producerar filmen, hyllar Naomi Ackies talang.

– Naomi Ackies provspel var så kraftfullt att jag fick rysningar längs ryggraden. Även om Whitneys oefterhärmliga röst används för alla låtar, så är det Naomis storartade skådespelarregister som låter henne mästerligt fånga Whitneys unika charm, stjärnkvalitet och, så klart, hennes personliga kamp. Naomi är den äkta varan, och jag kan inte tänka mig ett bättre val för den här ikoniska rollen.

– Att förvandla någon till en oefterhärmlig ikon är i stort sett omöjligt. Men efter noga övervägande, så valdes Naomi Ackie på grund av hennes kvalitativa uppträdanden och hennes djupa engagemang för att bli kvinnan vi alla älskade, säger Pat Houston, Whitneys svägerska som också står som medproducent.

Läs mer:

4 oförglömliga modeögonblick inspirerade av black culture

Taylor Swift tangerar Whitney Houstons rekord

Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år