Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Regina Lund riskerar att bli hemlös – har inte kunnat betala hyran

16 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJohan Nilsson/TT
Skådespelaren Regina Lund har inte kunnat betala hyran från augusti till december förra året, och riskerar nu att bli hemlös.
Nu har ärendet gått upp i domstol, och Lund hotas med vräkning.
”Det står i papperen att jag måste lämna min lägenhet omgående. Jag trodde inte detta hände i Sverige”, skriver Regina Lund i ett mejl till Aftonbladet.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Coronapandemin har slagit hårt mot skådespelaren Regina Lund.

Bristen på jobb har gjort att hon inte har kunnat betala sin hyra från augusti till december förra året för en total summa på 31 668 kronor – något som hon nu riskerar att förlora sin lägenhet för.

Lund, som bor i en tvårumslägenhet i södra Stockholm, hyr av Familjebostäder, som nu har vänt sig till inkasso och Kronofogden för att få in de obetalda hyrorna. Regina Lund har också sagts upp från sin lägenhet och kommer vräkas om hon inte flyttar därifrån.

Själv är skådespelaren i chock över att hon riskerar att hamna på gatan, och säger att hon inte trodde det var möjligt i Sverige.

”Rädslan för att bli hemlös och hamna utanför, klart att den finns där. Det står i papperen att jag måste lämna min lägenhet omgående. Jag trodde inte detta hände i Sverige. Jag har ingen annanstans att ta vägen”, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Annons

Regina Lund vill ta ärendet till domstol

Regina Lund vill nu att ärendet ska tas upp i domstol, och har överklagat fordran hon har fått av Kronofogden. Hyreslagen gör gällande att hon kan gå tillbaka sin hyresrätt trots att hon har blivit uppsagd, om hon skulle kunna betala hyran inom en snar framtid.

”Det är klart att jag är rädd och under enorm stress just nu. Jag vet hur det känns att inte ha mat för dagen, gå hungrig, inte ha råd att åka tunnelbana eller ta en kopp kaffe ens. Att vara så hungrig, fattig, rädd och stressad att jag inte ens kan sova”, säger Regina Lund till Aftonbladet.

Regina Lund menar att hon haft flera jobbprojekt som lagts på is under pandemin, och att hon väntar på intäkterna från sitt album och självbiografi. Samtidigt vill hon inte låna pengar till hyran.

”Jag vill helst inte skuldsätta mig och inte belasta andra med mina svårigheter, utan hellre finna kreativa lösningar. Jag ligger vaken nätter igenom för att hitta dem och komma tillbaka upp på toppen”, säger hon till Aftonbladet i mejl.

Annons