Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sarah ”Fergie” Ferguson: Drottning Elizabeth är som en mamma för mig

19 aug, 2021 
Sarah Ferguson, hertiginnan av York, höjer sin forna svärmor drottning Elizabeth till skyarna.
I en podcast med modellikonen Twiggy säger hon att drottningen varit som en mamma för henne – mer än hennes riktiga mamma.
– Min största mentor och den person som tror på mig är drottningen, hon har aldrig svikit mig, säger Sarah Ferguson.
Annons
Kungligheterna som är lika som bärBrand logo
Kungligheterna som är lika som bär

Sarah ”Fergie” Ferguson, 61, har bara varma känslor för sin tidigare svärmor, drottning Elizabeth, 95.

Hertiginnan av York var tidigare gift med brittiska prins Andrew, som hon har döttrarna prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie tillsammans med, och var dessutom nära vän med prinsessan Diana när de var gifta med varsin bror.

I podcasten Tea with Twiggy, som modellikonen Leslie ”Twiggy” Lawson håller i, berättar Fergie att hon bara har gott att säga om sin tidigare svärmor.

– Min största mentor och den person som tror på mig är drottningen, hon har aldrig svikit mig, säger Sarah Ferguson i podcasten, skriver Daily Mail.

Hon menar att hon haft en bättre relation med den brittiska drottningen än sin egen mamma.

Annons

– Svärmor har varit mer mamma för mig än min egen.

Fergie har genom åren varit med i en rad skandaler som gjort att delar av kungahuset har vänt sig emot henne. Hon var till exempel inte bjuden på bröllopet när prins William och Kate Middleton gifte sig 2011. Prins Charles uppges också vara irriterad över att Sarah Ferguson inte har flyttat från slottet Windsor, utan bor där med exmaken prins Andrew – trots att de inte varit gifta sedan 1996.

Drottning Elizabeths stöd till Sarah Ferguson

Men drottning Elizabeth verkar inte var av dem som dömt ut Sarah Ferguson. Hon är istället generös med stöd, menar Fergie.

– Jag helt och hållet beundrar Hennes Majestät för att vara så modern, så flexibel, så förstående, så förlåtande och så generös, säger hon i podcasten med Twiggy.

Podcasten släpptes bara några dagar efter att Sarah Ferguson gjort sitt första besök på den brittiska kungafamiljens semesterslott, Balmoral i Skottland, sedan början av 90-talet. Hon åkte dit tillsammans med exmaken, prins Andrew, som i sin tur inte heller är fri från skandaler. Andrew anklagas nu för våldtäkt av en kvinna som menar att prinsen förgripit sig på henne när hon var 17 år, och att de ska ha kommit i kontakt med varandra via pedofilmiljardären Jeffrey Epstein.

Annons