5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Sofia Wistam har varit en populär programledare i snart 30 år – ända sedan barnprogrammet Soff-i-propp 1995 har hon varit ett välkänt ansikte i rutan. Numera förknippas hon kanske mest med renoveringsprogrammet Sofias änglar på Kanal 5, och podcasten Wahlgren och Wistam som hon har medpodcastkollegan Pernilla Wahlgren.

Sedan 2001 har Sofia Wistam levt med kärleken Magnus Wistam, men programledaren har fyra barn med tre olika män – tre söner och en dotter. Äldsta sonen Kid Eriksson fick hon tillsammans med artisten Thomas ”Orup” Eriksson. Paret gifte sig 1989, och sonen föddes i januari 1992. Sedan höll Sofia och Thomas ihop fram till 1996, när de gick skilda vägar.

Sofia Wistam med sonen Kid på 90-talet.

Micael Engström/TT

Här är Noomi Rapace och sonen Levs bästa ögonblick på röda mattan

Fick dottern Sindy mellan äktenskapen

Efter det att äktenskapet med Orup tagit slut hittade Sofia Wistam kärleken i Anders Rahm. De fick Sofia Wistams enda dotter, Sindy Rahm, 2000 – men separerade kort därefter. Det var genom Anders som Sofia hittade sin nya kärlek och make, Magnus Wistam. Expojkvännen presenterade henne för Magnus, och resten är historia.

– Ja, mitt ex tar kredd för att vi blev presenterade. Anders föreslog att jag skulle åka snowboard med hans kompis Magnus. Jag protesterade och tyckte att jag kunde åka på egen hand, men det var tur att jag lät mig övertalas, har Sofia berättat.

Sofia Wistam med yngsta sönerna 2007.

Bertil Ericson / TT

De blev ihop 2001 och gifte sig 2003. Med maken Magnus har Sofia fått ytterligare två söner, Texas Wistam och Lennox Wistam, som fyller 18 respektive 16 år i år.

Sindy Rahm till vänster, med sin bror Kid Eriksson och Maja Rosén.

Karin Törnblom/TT

Bland Sofia Wistams barn är det sonen Kid Eriksson som mest har följt i sina föräldrars fotspår än så länge. Han är med i det populära bandet Tjuvjakt, och är dessutom den som klipper sin mammas podcast.

Björn Borgs okända bonusdotter Bianca har vuxit upp – och fått barn

Sofia Wistam med dottern Sindy 2021.

Karin Törnblom/TT

Sindy Rahm har dykt upp med sin mamma på röda mattan flera gånger under uppväxten. Hon var också en viktig del i Sofia Wistams Sommar i P1 2020, då Sofia berättade att dottern drabbats av narkolepsi efter att ha tagit svininfluensan-vaccinet.

Mest läst