Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Thomas Wassbergs nya liv – på en ö med Maria Montazami

07 sep, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT/Discovery
Skidlegendaren Thomas Wassberg har ett nytt uppdrag – han ska försöka överleva på en öde ö utanför Panama tillsammans med bland andra Maria Montazami och Lisa Ajax.
Annons
5 saker om Maria Montazami du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Maria Montazami du kanske inte visste

Thomas Wassberg, 65, är en av våra mest legendariska vinteridrottare. Den vresige längdskidåkaren, ständigt med de karakteristiska istapparna i skägget, tog fyra OS-guld och tre VM-guld under sin framgångsrika karriär.

Dessutom vägrade han ta emot Bragdguldet 1980 i protest mot att skidkollegan Sven-Åke Lundbäck inte fick priset 1978. Först 33 år senare accepterade Wassberg medaljen.

Wassberg när det begav sig.

Ska överleva på öde ö

Efter skidkarriären har han fortsatt vara sporten nära – bland annat som spårchef i klubben Åsarna IK och biträdande spårchef under VM i Falun 2015. Han har också agerat expertkommentator i radio.

Annons

På senare år har Thomas Wassberg också synts allt mer i underhållningssammanhang – han kom trea i Let's dance 2016 och medverkade 2019 i den allra första säsongen av Kanal 5:s Över Atlanten.

Och nu har det blivit dags för Thomas Wassberg att ta sig an ännu en oväntad utmaning. Under 14 dygn ska han försöka överleva på en öde utanför Panama helt utan tillgång till förnödenheter.

Thomas Wassberg ser fram emot äventyret.

Wassberg och Montazami ska överleva tillsammans

Dessutom ska han göra det med en rad andra kändisar – däribland Maria Montazami, Magdalena Graaf och Lisa Ajax.

Det handlar om ett nytt tv-program baserat på den brittiska succén The island with Bear Grylls, som också blivit en framgång i USA under namnet The island. Det hela kan beskrivas som ett slags Robinson men utan tävlingar – i stället handlar det bara om rå överlevnad. Till och med filmteamet som är på plats på ön medverkar under samma förutsättningar som deltagarna.

Annons

– Det känns som ett intressant äventyr utan tävlingsmoment eller utslagningar, och där det i stället helt enkelt gäller att vara en grupp, att överleva och att lösa mat och vatten utan givna förutsättningar. Det känns väldigt spännande, säger Thomas Wassberg i ett uttalande.

Maria Montazami går in programmet med positiva tankar.

Alla deltagare i svenska The island

Maria Montazami verkar ha lite andra förväntningar på livet på den öde ön:

– Jag vet inte riktigt hur det här kommer gå. I alla fall så hoppas jag på sol och bad, god mat och fin härlig dryck, nya vänner och mycket skratt, säger hon i ett inlägg på Instagram enligt Aftonbladet.

Förutom tidigare nämnda kommer också läkaren Mikael "Soldoktorn" Sandström, Leif och Billy-komikern Klas Eriksson, kocken och Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi samt kocken Daniel Couet att medverka.

Annons

– När jag fick frågan om att överleva på en öde ö med endast de kläder jag stod i tänkte jag direkt: “Wow! Robinson på riktigt!” Jag älskar utmaningar och känner mig otroligt taggad inför ett äkta äventyr, utan skyddsnät. Med endast min mentala styrka och erfarenhet i bagaget. Detta är verkligen på riktigt, säger Alexandra Zazzi i ett uttalande.

Programmet kommer att sändas i Kanal 5 och via Discoverys strömningstjänst. Det är dock ännu inte klart vad programmet ska heta eller exakt när det kommer att visas.

Kändisarna som ska försöka överleva.
Annons