Annons

Annons

Indisk lamm-och ­spenatcurry


Bjud gästerna på läcker indisk lamm-och ­spenatcurry till middag.

gryta med lamm
(4–6 personer)
4 lammlägg, ca 1 1/2 kg
1 tsk hela svartpepparkorn
3 kardemummakapslar
1 msk paprikapulver
2 msk garam masala
1 tsk spiskummin
1 msk olja
1 röd chili, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
6 cm färsk ingefära, riven
1 gul lök, finhackad
1 burk hackade tomater
1 msk rödvinsvinäger
5 dl kycklingbuljong
300 g babyspenat
Till servering:
basmatiris
Beredning: Putsa lammläggen, skär bort grova senor. Stöt svartpeppar och kardemumma i mortel, blanda med de andra torra kryddorna. Rosta kryddorna i en ugnsfast gryta tills de börjar dofta aromatiskt. Tillsätt olja, chili, vitlök, ingefära och lök. Fräs på låg värme i ca 10 min. Lägg i köttet och bryn det runtom.
Häll på tomater, vinäger och buljong. Låt puttra några minuter. Ställ in i 185° varm ugn (utan lock) och låt stå i 1 tim. Sänk sedan värmen till 160° och låt stå i ytterligare ca 2 tim eller tills lammet är riktigt mört. Ta ut grytan och vänd ner spenaten. Ställ in i ugnen igen och stek i ytterligare 5 min. Servera tillsammans med kokt basmatiris.

Annons

AV CAROLINE DAFGÅRD
FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar