Annons

Annons

Inget tillsatt socker och 36% färre kalorier – nu finns glassen i Sverige


Den nya glassen innehåller inget tillsatt socker men smakar precis som vanlig glass.

I takt med att folk oroar sig allt mer för att få i sig för mycket socker kommer fler och fler varianter av produkter vi traditionellt sett associerat med riktiga sockerbomber. Det vill skaparna bakom en av årets glassnyheter ändra på.

Annons

Från Danmark kommer nu glassen Wauw, helt utan tillsatt socker och 36 % färre kalorier än traditionell gräddglass. Det enda sockret som finns i glassen är den som finns naturligt i mjölk och grädde.

Gilla Femina på Facebook

Wauw finns i smakerna vanilj, choklad, jordgubb, lakrits, caramel och pistasch.

Idén är att glassälskare ska kunna frossa i glass utan att få i sig onödiga mängder socker – och utan att glassen ska smaka annorlunda mot vad man är van vid. Vilken känsla man ska få när man inser att det faktiskt går att kombinera dessa två saker? ”Wauw” troligen.

Glassen finns i smakerna vanilj, choklad, jordgubb, lakrits, caramel och pistasch. Vanilj och choklad finns även som laktosfria alternativ.

När glassen först lanserades i Danmark 2015 marknadsfördes den som en glass för diabetiker. Under 2016 breddade man målgruppen till alla som vill undvika onödigt socker, och i samband med detta tog man fram en ny design inför lanseringen av glassen även i Sverige och Finland.

Men smakar den verkligen som vanlig glass då?

Våra kollegor på Café har provsmakat Wauw och meddelar att det faktiskt inte går att känna någon som helst skillnad på den här glassen och glass ”man är van vid”.

Wauws glasspaket är 800 ml stora och kostar 39,95 kronor. Du hittar dem till en början endast på Citygross.

Traditionsenligt har även GB Glace släppt nya smaker i år. Vi har provat sorterna och du kan läsa mer om det här >

Läs även:

Nyttiga chokladbollar utan socker och smör

Artikeln publicerades ursprungligen på cafe.se.

(34)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar