Annons

Annons

Jason ”Timbuktu” Diakité: ”Jag har alltid känt mig som en outsider”


Ständigt hyllad, men alltid vilsen. Artisten Jason ”Timbuktu” Diakité bär en mörk bakgrund av identitetssökande, som han delar med sig av i nya boken "En droppe midnatt". Och Femina har träffat honom.

DSC_7023bw

Hans skånska rötter gör sig påminda så fort han öppnar munnen. Men under uppväxten i Lund passade han ändå aldrig in. Han blev mobbad i skolan och upplevde ett ständigt utanförskap på grund av sin hudfärg.
– Jag är född i Sverige av utländska föräldrar, hälften vit, hälften svart, hälften amerikansk, hälften svensk. Men jag kände mig inte som något av det.

Annons

Nysläppta familjebiografin En droppe midnatt (Albert Bonniers förlag) har varit en väg till förlikning med det förflutna.
– Den blev ett sätt att finna frid, den har rotat mig mer i mig själv. Nu kan jag äga alla identiteterna. Det är en riktig jävla uppenbarelse.

Gilla Femina på Facebook

Att han levt med hiphopen sedan 14 års ålder innebär att Jason numera börjar fundera på vad han ska syssla med framöver.
– Jag vet inte hur länge jag kommer att jobba som rappare. Jag tror inte att jag gör detta om tio år. Troligen släpper jag inte skivor och turnerar då.

Vad vill du göra i stället?
– Det har varit väldigt kul att vara djupt inne i ett projekt som inte innefattar att rappa. Jag skulle vilja skriva fler böcker, tidningsartiklar, resa mer, kanske plugga lite. I perioder har jag varit mätt på musiken.

Läs hela intervjun med Jason Diakité i Femina nr 12, ute i butik nu! Prenumerera på Femina genom att klicka här!

AV VICTOR JOHANSSON
FOTO THERESE ÖHRVALL

Läs även!

Gunhild Stordalen: ”Jag förälskade mig i miljömässigt fel man”

Bodil Jönsson: ”Den som alltid är nåbar kan aldrig vara koncentrerad”

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar