Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kanelkryddade havreplättar med äppelröra

23 mar, 2012 
AvLotta Hansson
Annons

(4 personer)
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
90 g smält smör
2 tsk kanel
3 dl havregryn

Äppelröra
4 äpplen, helst svenska
2 msk socker
2 msk äppeljuice
20 g smält smör

Till servering
vaniljsås

Beredning:

Blanda samman mjöl, socker, ägg, mjölk, smör och kanel och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna och rör ner havregrynen i smeten. Klicka ut plättar med en sked och stek i smör.

Klyfta äpplena och smält sockret i en kastrull. Tillsätt äppeljuicen när sockret är gyllenbrunt och rör ner smör och äppelklyftor. Låt äppelklyftorna bli mjuka och servera tillsammans med plättarna. Vaniljsås är jättegott till!

Av Malin Söderström

Annons