ANNONSSAMARBETE MED STORYTEL

The Storytellers är en inspirerande och diskuterande digital bokklubb med konstnären och programledaren Kakan Hermansson, matkreatören Markiz Tainton, journalisten Sanna Lundell och serietecknaren Louise Winblad.

Markiz Tainton, Kakan Hermansson, Sanna Lundell och Louise Winblad är The Storytellers.

I det första avsnittet Lyssna med Kakan har Kakan Hermansson och resten av bokklubbens medlemmar lyssnat på boken Lillforsa Ladies av Karin Janson. Boken är en berättelse om att söka sin plats i livet, gå på några nitar för att sen inse att man nog inte är så ensam trots allt. Boken, som är en del av Storytel Originals, är inläst av skådespelerskan Ida Hallquist från Ack Värmland.

4:60

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Kakan

(4:60)

– Boken utspelar sig i Lillforsa, en liten värmländsk by på 50-talet och det ska startas ett kvinnligt hockeylag, berättar Kakan.

Kakan reflekterar kring hur kvinnliga idrottare har det i dag 2021 och att man bara kan tänka sig hur det var på 50-talet.

– Huvudtemat i boken kan man nog tolka som man vill men jag tolkar det som en feministisk kamp och att det handlar om systerskap och vad man kan göra tillsammans som systrar. Kvinnor lever i ett patriarkat och det är inte kul, säger hon.

Kakan Hermansson.

Samtalet runt fikabordet i bokklubben handlar mycket om systerskapet, den kvinnliga sexualiteten och de rådande normer och hur dessa har ändrats från då till nu. Gruppen diskuterar att det nog till och med var läkare på den tiden som inte ens trodde att kvinnors kroppar var gjorda för träning.

– Jag har själv spelat handboll hela min uppväxt och det har präglat mig att också få ett fysiskt systerskap, säger Kakan.

Hon tycker att det är viktigt att man går utanför sig själv och lyssnar på andra kvinnors berättelser.

– Då kan man berika sig själv med större perspektiv, förklarar hon.

I avsnitt två av The Storytellers Lyssna med Sanna som kommer den 29 oktober träffas bokklubben för att diskutera boken Kärlekspsykosen av Frida Andersson. Det blir ett intressant samtal om psykisk ohälsa och stigmat som finns kring det.

Louise Winblad och Sanna Lundell.

Vill du också kliva in i en värld av stories och bli en del av The Storytellers? Hos Storytel kan du göra det och mycket mer!

Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och berättelser du vill. Varje dag fylls det på med nytt innehåll och du kan lyssna och läsa offline när det passar dig. Det finns ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen och smaker. Haka på Kakan Hermansson, Sanna Lundell, Markiz Tainton och Louise Winblad och följ med i snacket kring berättelser som fångat dem.

Kakan Hermansson lyssnar på Lillforsa Ladies, en Storytel Originals.

Läs mer och börja lyssna redan i dag!