ANNONSSAMARBETE MED STORYTEL

Storytellers är en inspirerande och diskuterande digital bokklubb med bloggaren och illustratören Louise Edlund Winblad (hej hej vardag), matkreatören Markiz Tainton, journalisten Sanna Lundell och konstnären och programledaren Kakan Hermansson.

I det fjärde och sista avsnittet av serien The Storytellers ser vi Lyssna med Louise, där Louise Edlund Winblad har lyssnat på boken Shuggie Bain av Douglas Stuart. En bok som blev refuserad 44 gånger innan den till slut gavs ut. Boken handlar om en pojke som växer upp med en alkoholiserad mamma.
– Det är en väldigt deppig bok. Men det är en kärleksförklaring från en son till en mamma, berättar Louise.

Louise Edlund Winblad

Louise Edlund Winblad.

Mammans missbruk hejas på av omgivningen för att alla är i lite samma situation, även om hon kanske har det värre än vissa av grannarna.
– Hela hennes vardag styrs av hur hon ska få ihop pengar till alkohol, säger Louise.

TV: The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: TV: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud

Louise vill att bokklubben pratar lite om alkoholnormen som hon upplever är väldigt stark i det svenska samhället.

– Jag slutade dricka för tre år sedan. Jag tyckte det påverkade mitt psyke lite för mycket.

Kakan och Louise

Kakan Hermansson och Louise Edlund Winblad.

Hon valde att lyssna på Shuggie Bain just för att hon tycker att boken beskriver omfattningen av problemet med ett alkoholberoende och komplexiteten i det hela.

– Det här med att man hela tiden måste ha en anledning till att inte dricka tycker jag säger ganska mycket om vår syn på alkohol, säger Louise.

Sanna och Markiz.

Sanna Lundell och Markiz Tainton.

Runt fikabordet i bokklubben pratas det om alkoholkulturen i Sverige och de personliga erfarenheterna av alkohol både nu och under uppväxten. Samtalet glider också in på okunskapen om hur ett beroende tar fart och om alkoholen som en initiationsrit till vuxenlivet.

– När alkohol blir ett problem, då blundar folk. Man vill inte lägga sig i och det blir något privat. Det måste man lyfta och kliva ur för man kan inte lägga det här på barn. Vuxenvärlden måste agera, säger Louise.

Har du missat hela serien The Storytellers så hittar du de tidigare avsnitten här:

Lyssna med Kakan
Lyssna med Sanna
Lyssna med Markiz

Vill du också kliva in i en värld av stories och bli en del av The Storytellers? Hos Storytel kan du göra det och mycket mer!

Louise Edlund Winblad.

Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och stories du vill. Varje dag fylls det på med nytt innehåll och du kan lyssna och läsa offline när det passar dig. Det finns ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen och smaker. Haka på Sanna Lundell, Kakan Hermansson, Markiz Tainton och Louise Edlund Winblad och följ med i snacket kring berättelser som fångat dem.

Läs mer och börja lyssna redan i dag