ANNONSSAMARBETE MED STORYTEL

The Storytellers är en inspirerande och diskuterande digital bokklubb med journalisten Sanna Lundell, konstnären och programledaren Kakan Hermansson, matkreatören Markiz Tainton och serietecknaren Louise Winblad.

I det andra avsnittet Lyssna med Sanna har Sanna Lundell och resten av bokklubbens medlemmar lyssnat på boken Kärlekspsykosen av Frida Andersson. En berättelse om en ung tjej som hamnar i en psykos när hon blir kär i en kille på universitetet.

Sanna Lundell med sin häst.

– Den här förälskelsen går över i en psykos och hon förstår inte det själv överhuvudtaget och det tycker jag nog kanske är bokens viktigaste budskap. För det finns ingen kunskap i vårt samhälle om psykoser och mer generellt om psykisk ohälsa, säger Sanna Lundell till bokklubben.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Se avsnitt 1 av The Storytellers – Lyssna med Kakan här!

Kakan Hermansson: ”Kvinnor lever i ett patriarkat och det är inte kul”.

För Sanna är det självklart att samhället skulle må så mycket bättre om vi bara tog oss tiden att lyssna på varandra.

– Jag tycker det är så otroligt viktigt att vi lyfter psykisk ohälsa. Att ingenting blir bättre av att vi håller tyst, säger hon.

Sanna Lundell.

Hon tycker att boken har en unik uppgift i att få människor att förstå vad är en psykos är.

– Jag var nyfiken på psykoser. Dels så vet jag väldigt lite om dem, dels verkar många vara rädda för psykotiska tillstånd. Jag tror jag blev lite mindre rädd för psykoser efter att ha lyssnat på den här boken.

Louise Winblad och Sanna Lundell.

Runt fikabordet i bokklubben går snacket om vad en psykos är och att nog vem som helst kan drabbas. Bokklubben delar med sig av sina egna erfarenheter av både depression och terapi och samtalet glider in på stigmat som finns kring psykiatriska diagnoser och hur viktigt det är att få uppbackning när man behöver det som allra mest.

"Jag tror jag blev lite mindre rädd för psykoser efter att ha lyssnat på den här boken"

– Många i min familj har varit drabbade. Både av allvarligare psykiatriska diagnoser och av lättare slag. Det är väldigt utbrett, det är bara att vi inte pratar om det, berättar Sanna.

I avsnitt tre av The Storytellers Lyssna med Markiz som kommer den 12 november träffas bokklubben för att diskutera boken Make it work av Annika R Malmberg. Det blir ett intressant samtal om relationer och konflikter.

Vill du också kliva in i en värld av stories och bli en del av The Storytellers? Hos Storytel kan du göra det och mycket mer!

Du njuter obegränsat av hur många ljudböcker och berättelser du vill. Varje dag fylls det på med nytt innehåll och du kan lyssna och läsa offline när det passar dig. Det finns ljudböcker och e-böcker för alla tillfällen och smaker. Haka på Sanna Lundell, Kakan Hermansson, Markiz Tainton och Louise Winblad och följ med i snacket kring berättelser som fångat dem.

Läs mer och börja lyssna redan i dag!