Annons

Annons

Lena Dunhams debutbok Not that kind of girl


Läs & lär! Jag frågade mina döttrar vad de tyckte om The Big Bang Theory, situationskomedin om en samling överintelligenta nördar i Kalifornien. Jag råkade också säga att jag tyckte den var kul. Döttrarna suckade djupt, den var bara sååå 2010 och jag bara så borta.

omslag boken Not that kind of girl

Not that kind of girl (Norstedts)

Men döttrarna förbarmade sig: ”Kolla in Lena Dunhams tv-serie Girls”, sa de. Så det gjorde jag. Den handlar om medelklasstjejer på 20 plus i New York. Neurotiska och fullt upptagna med att förlora oskulder, utveckla tvångssyndrom, experimentera med droger och drömma om konstnärliga yrken. Jag tänkte förskräckt – inte mina döttrar väl? Samtidigt, vansinnigt roligt, ungdomligt elände upphöjt till stor komik.
Nu kommer Lena Dunhams debutbok Not that kind of girl (Norstedts). Den innehåller allt av ovanstående. ”Jag är en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp”, skriver hon. Håll i hatten, föräldrar – den nya generationen är här!

Annons

AV KENNETH GYSING

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar