Annons

Annons

Lindex-modellen Sabina Karlsson: ”Kurviga modeller är här för att stanna!”


Svenska modellen Sabina Karlsson gick upp i vikt – och slöt fred med sin naturliga kroppsform. Nu frontar hon Lindex vårkampanj.


Sabina Karlsson är en av modellerna som medverkar i Lindex vårkampanj, med fokus på att visa upp olika typer av kvinnor – oavsett storlek och etnicitet.

Sabina började sin karriär som 4-åring och har jobbat både i Sverige och internationellt.
– Modellindustrin har förändrats under mina år som internationell modell. Jag började som smalare modell, storlek 34/36, men idag har jag min naturliga kurviga storlek, 42/44. Idag blir kurviga modeller bokade för high-fashion tidningar, stora kampanjer och visningar. Det såg inte ut så för sju år sedan, när jag började min karriär. Framtiden ser ljus ut och kurviga modeller är här för att stanna, samhället behöver och vill se mer mångfald, säger hon.

Annons
Gilla Femina på Facebook

Läs även: Lindex skrotar ”plus size” – inkluderar större storlekar i vanliga sortimentet

Sabina Karlsson i Lindex vårkampanj.

Vad har du för förhållningssätt till din kropp?
– Min relation till min kropp har efter många års jobb, äntligen blivit bra. Att komma från en industri där man ska vara så smal som möjligt, till att börja acceptera sin naturliga storlek och kropp, har tagit mig många år. Idag älskar jag min kropp, med eller utan celluliter och även om magen viker sig när jag sitter ner, skulle jag inte byta bort den för något i världen. Jag önskar att alla kvinnor kunde få komma till ro med deras kroppar och släppa negativa tankar, även om det är svårt. Livet blir mycket enklare och man kan rikta energin mot något positivt istället och älska sin kropp.

Du bor i New York, är det en stor skillnaden inom industrin i jämförelse med Sverige och Skandinavien?
– Jag känner att USA har kommit en längre bit på vägen när det kommer till att inkludera modeller av olika storlekar, även om man inte är helt där ännu, men det kommer. Eftersom Sverige är ett mycket mindre land så kommer det nog att ta lite längre tid att ändra på normerna gällande hur modeller ”ska” se ut. Men jag ser en förändring i Sverige och jag vet att det svenska folket är redo för det.

Läs även: Kritikstorm mot Zaras kampanj för kurviga: ”Ni måste skämta!”

Vad kan du inte leva utan när du är på resande fot?
– Jag kan inte leva utan Försvarets hudsalva. Andra saker som man hittar i min väska är hörlurar, snacks, vatten och en ögonmask.

Vad har du för skönhetsrutiner?
– Jag tvättar alltid ansiktet morgon och kväll, samt använder ett serum som jag applicerar innan min ansiktslotion. Jag tycker att det är viktigt att skrubba ansiktet en till tre gånger per vecka. Jag älskar att känna mig ren och insmord, så jag använder oljor för ansiktet, kroppen och håret.

Sabina på New York Fashion Week för Ashley Graham.

Läs även:

Kurviga modellen gör succé – vill lyfta andra kvinnor
Därför är kvinnor med stor rumpa mer intelligenta
Nu får Barbie en ny kroppsform
Vårens finaste toppar – 11 utvalda shoppingtips

(125)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar