Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Känslosamma bilderna när maken rakar cancersjuka fruns huvud

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook/Instagram.
När Charlie Johnson drabbades av cancer hade hon maken Kelseys stöd hela vägen.
I en serie starka bilder rakar han av sin frus långa blonda svall när hon ska genomgå cancerbehandling.
Annons
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdomBrand logo
Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

När amerikanska sjuksköterskan Charlie Johnson blev sjuk i cancer tog hon beslutet att raka av sitt långa blonda hår innan hon tappade det av sig själv under cellgiftsbehandlingen. Till stöd hade hon maken Kelsey Johnson, som skulle hjälpa henne.

Paret valde att dokumentera det speciella ögonblicket med en bildserie som har hyllats avd hundratusentals personer sedan de publicerades. Fotografen Mandy Parks var med under den intima stunden när Kelsey rakade av sin sjuka hustrus hår under hennes kamp mot bröstcancer.

Mandy Parks ville gestalta Charlies kämparglöd, så det blev inte vilken fotoserie som helst – på bilderna står den amerikanska kvinnan med rosa boxningshandskar och en matchande festklänning. Paret befinner sig på en grönskande äng och Charlie sitter framför en sminkspegel när hennes make snaggar henne med en rakapparat.

Bilderna på cancersjuka kvinnan spreds

Bilderna, som togs 2019, har spridits och hyllats av hundratusentals personer runt om i världen. Bilderna när Charlies ögon väller upp i tårar när de blonda lockarna faller berör många människor.

Till bilderna skriver Mandy Parks:

”Starka kvinnor är inte bara födda. De är skapade av stormarna de går igenom. Från smärtan, misstagen och krossade hjärtan får vi stolthet och styrka”.

Idag är Charlie Johnson i remission och håret har vuxit ut i en brun frisyr.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons