Trendar: InredningMat och dryckResor

8 tecken att du är mer intelligent än du tror

18 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
437021746

Att tugga mycket tuggummi eller bita på naglarna kan ses som dåligt hyfs – men kan faktiskt vara tecken på hög intelligens.
Här är åtta vanor och beteenden som tyder på att du är smartare än du kanske tror att du är.

Annons
VIDEO: 4 tecken att du är mer intelligent än du trorBrand logo
VIDEO: 4 tecken att du är mer intelligent än du tror

Du klagar på ett respektfullt sätt

Att kunna framföra klagomål på ett respektfullt och artigt sätt, oavsett om det är på arbetsplatsen eller restauranger, är ett tecken på hög emotionell intelligens. Det kan verka som att du bara tycker om att klaga, men det visar faktiskt att du är medveten om din miljö.

Du pratar med dig själv

Forskning visar att det finns stora fördelar med att höra sig själv prata. Att höra dig själv säga något har en annan inverkan på hjärnan än att läsa eller skriva. Att prata med sig själv kopplas ihop med att vara mer ödmjuk och att kunna hantera sina känslor bättre.

Du har bra självkontroll

Att kunna stå emot frestelser och vänta är ett tecken på intelligens, speciellt hos tonåringar. Forskning visar att människor som har högre intelligens än genomsnittet har mer självkontroll.

Annons

Du kan vara ensam

Människor med hög emotionell intelligens har ofta inga problem med att sitta ensamma med sina tankar, och behöver inte hela tiden socialisera med andra för att må bra.

Du tror inte att du smart

Dunning-Kruger-effekten innebär att folk som inte är så smarta ofta överskattar sin egen förmåga – och i motsats till det brukar människor med hög intelligens ofta tvivla på sig själva och inte tycka att de själva är särskilt smarta. Intelligenta människor är medvetna om att det finns mycket som de inte vet, och ser sig därför inte som särskilt smarta.

Du biter på naglarna

En ny studie visar att nagelbitning inte behöver vara ett tecken på ångest. Forskningen visar att lugnande vanor som att bita på naglarna ofta är kopplat med perfektionism och en känsla av inte göra tillräckligt bra ifrån sig. Människor med perfektionistiska drag är ofta mer intelligenta.

Du tuggar tuggummi

Att tugga tuggummi kan kopplas ihop med att göra bra ifrån sig på prov och minnesövningar, visar forskning. Minne och fokus ökar a att tugga tuggummi. Forskarnas åsikter går dock i sär här, då tuggande av tuggummi också kan påverka negativt.

Du har några få vänner

Generellt sett har intelligenta människor färre vänner, och umgås i mindre sociala sammanhang – man behöver helt enkelt färre människor i sitt liv för att lösa sina problem.

Källa: Brightside.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: 7 nackdelar som intelligenta kan stöta påBrand logo
SE OCKSÅ: 7 nackdelar som intelligenta kan stöta på
Annons