Trendar: InredningMat och dryckResor

Så har pandemin påverkat svenska singlars syn på dejting

20 aug, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Från Dejta
Dejtingappen happn har undersökt svenska singlars syn på dejting efter corona – och det visar sig att ganska många fått en ny syn på kärlek.
Annons
TV: Så vill svenska singlar dejta efter pandeminBrand logo
TV: Så vill svenska singlar dejta efter pandemin

Pandemin har varit tuff för alla singlar i landet – ”träffa bara de i ditt hushåll”. Eh, jaha? Därför har dejtinglivet minst sagt satts på sparlåga för många. Men, nu är äntligen de flesta vaccinerade och förhoppningsvis kan kärleken börja spira igen.

Dejtingappen happn har tagit tempen på de svenska singlarna för att se hur deras dejtingliv har förändrats under pandemin och hur de känner inför att dejta igen.

Ja, det är tur att apparna funnits. För lite chattande med någon som är gullig och en promenad med coronaavstånd har gått att få till. Men mer spontan intimitet än så har det varit snålt med.

Vissa har faktiskt nätdejtat mer för att ha något att göra i karantän, även om man inte har kunnat ta det vidare på det sätt man kanske gjort annars. Andra har beslutat sig för att sätta kärlekslivet på paus och säger att de nu har drabbats av FODA, det vill säga ”Fear of Dating again”.

Annons

Har omvärderat dejtandet

Av de som fortsatt dejta under pandemin, menar många att deras uppfattning kring dejting och vad man vill få ut av en relation har förändrats. Antingen att de känner sig mer säkra i vad de letar efter eller att de känner sig mer redo för ett seriöst förhållande.

Deltavarianten och fortsatta restriktioner till trots uppger 70 procent att de antingen är hoppfulla eller taggade på att återuppta dejtandet.

Dejtinglivet efter vaccinet

De flesta tror att man kommer dejta på samma sätt som man gjorde innan corona ryckte under mattan för oss, men många känner en längtan efter att mötas IRL och menar att man kommer dejta mer på det viset.

Några menar att man fortsatt kommer att hålla avstånd och bara gå på utomhusdejter och en liten del säger att de bara kommer dejta andra som tagit vaccinet.

TV: Se 7 oväntade kändispar genom tidernaBrand logo
TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna

Foto: Dejta, SVT

Annons