Annons

Annons

Ljudböckerna du inte vill missa


Motionsrundan blir mycket roligare om man har en bra bok att lyssna på. Det vet inte minst vår redaktör Kenneth Gysing. Här är hans tips på hörvärda pulshöjare.

I sol, regn och snö, och ibland i halv storm, har jag rullat vagn på långa promenader med en liten en som sussat fint så länge man hållit sig i rörelse. Det har blivit lite ensamt ibland. Då har jag lyssnat på ljudböcker.
Jag har också många mil bakom mig som löpare. När jag springer fort brukar det bli musik, då hinner hjärnan inte riktigt med att fånga bokstäverna i flykten. Men springer jag lite längre och i lugnt tem­­po är det perfekt med en ljudbok, likaså under en rask promenad.
Det är många med mig som vill ha något som kickar igång hjärta och hjärna under ett träningspass. Ljudboksleverantören Storytel har undersökt svenskarnas träningsvanor och kommit fram till att 79 procent av 10 000 gärna lyssnar på något när de tränar. Och de flesta vill ha en deckare i hörlurarna. Skönlitteratur kommer in som god tvåa, minst populärt är facklitteratur.
Så på med träningskläderna, plugga in lurarna – och hör sen!

Annons

Pa-fri-fot-Munro-ljudbok

Om kvinnors kamp

På fri fot av Alice Munro
Nobelpristagaren Munro bjuder på åtta be­rättelser om kvinnor som inte riktigt passar in i samhället. De är känsliga, begåvade och försöker gå sin egen väg. De söker frigörelse, men det är inte så lätt alla gånger. Men vem har sagt att livet ska vara enkelt? Det är bara att kämpa på. Perfekt ett lyssna till under en skogspromenad eller ett löppass i terräng. (A Nice noice)

Den-granslose-ljudbok

Kalla kårar på Öland

Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen
Danske deckarförfattaren Jussi Adler-Olsen har gjort internationell succé med böckerna om Avdelning Q, Köpenhamnspolisens sektion för gamla, olösta fall. I den här boken är en sjutton år gammal tragedi i fokus, där en ung kvinna hittades död i Borgholm. Spåren leder till en soldyrkarsekt på Öland och en karismatisk ledargestalt med ett gränslöst förhållningssätt till kvinnor. Mycket sol och rapp intrig, lyssnas med fördel till träning i dåligt väder. (Bonnier Audio)

Mina-drommars-stad

Underbar klassiker

Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström
Historien om unge Henning, som 1860 kommer vandrande till den stad han drömt om, är en alldeles fantastisk berättelse om ett liv och en tid som är långt borta från nu. Henning får kämpa hårt, men finner kärleken i Lotten som han gifter sig med. Tillsammans försöker de efter bästa förmåga skapa ett bra liv. Passar för en längre powerwalk. Ta gå-stavarna i vacker hand och häng med Henning genom åren. (Bonnier Audio)

En-morkare-himmel-ljudbok

Dramatik på solens ö

En mörkare himmel av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen
När Mari Jungstedt förälskade sig i norske fantasyförfattaren Ruben Eliassen fick de snabbt en bok ihop som utspelar sig på Gran Canaria där paret har ett hus. En död kvinnokropp upptäcks, arran­gerad efter målningen Venus födelse från 1400-talet. Journalisten Sara Moberg och norske före detta polisen Kristian Wrede undersöker fallet. Spänning, varma vindar och mycket mera sex än i Jungstedts tidigare deckare (!). Perfekt för en lätt joggingtur längs något vattenbryn. (Bonnier Audio)

Delade-hemligheter-ljudbok

Lustfyllda drömmar

Delade hemligheter av L Marie Adeline
Det här är visserligen ingen deckare, men den håller ändå spänningen på hög nivå. Här handlar det om Cassie som söker förverkliga sina erotiska fantasier i det hemliga sällskapet S.E.C.R.E.T. Vilken träningsform som passar bäst i sammanhanget kan diskuteras, men en rask kvällspromenad i halvdunkel kan rekommenderas för dig som har lätt för att rodna. (Bonnier Audio)

AV KENNETH GYSING
FOTO COLOURBOX

(3)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar