Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marcos spaghetti aglio, olio e peperoncino.

14 nov, 2014 
AvLotta Hansson
Annons
Marco Manieri kom på fjärde plats i Sveriges ­Mästerkock 2012.
Marco Manieri kom på fjärde plats i Sveriges ­Mästerkock 2012.

 

En perfekt spaghetti aglio, olio e peperoncino.
En perfekt spaghetti aglio, olio e peperoncino.

(4 personer)

500 g spagetti

olivolja

4–8 vitlöksklyftor

2–4 små torkade chilifrukter (piri-piri eller peperoncino)

11/2 dl riven parmesanost

flingsalt

Beredning:

Koka pastan.

Slå en bottenskyla olivolja i en panna, lägg i tunt skivad vitlök och smula ner chili. Fräs på låg värme utan att vitlöken får färg.

Annons

Ta upp spagettin när den är al dente. Vänd runt den avrunna pastan i pannan med olja, vitlök och chili över värme i 1 min.

Ta bort från värmen och blanda ner riven parmesan. Smaka gärna av med flingsalt och en skvätt god olivolja.

Tips! Till denna rätt är det viktigt att använda en smakrik olivolja. Puritanerna använder inte parmesan, men jag tycker det är ett måste!

Först publicerat i Femina nummer 7 2013. Foto MARCO MANIERI och SEBASTIAN BORG

Annons