Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mästerkocks-Mischa: Så väljer du rätt vin

02 feb, 2017 
AvNadja Jönsson
Smakproffset Mischa Billing i Sveriges Mästerkock-juryn blir serverad den ena läckerheten efter den andra. Men vi frågade vad hon själv lagar till sina gäster – och hennes bästa vintips!
Annons
Bild 3

VAD BJUDER DU PÅ?

– Bubblande fördrink med matiga tilltugg som skagenröra och rårakor med löjrom. Till varmrätt hel ugnsbakad piggvar med makens gräddiga sherrysås och rotfrukter. Avslutningsvis en mycket generös ostbricka.

VINPROVARTIPS?

– Lita på ditt första intryck. Känn efter vilken känsla vinet ger: glad, upprymd, eftertänksam. Tänk genast när du vill dricka det och vad du vill äta till.

VEM VILL DU DELA EN FLASKA VIN MED?

– Min avlidna mormor som var kalaskokerska. Det hade varit underbart att få snicksnacka med henne över ett glas.

STOLT ÖVER?

– Mitt huvud, inklusive näsan.

GÅBORTPRESENT?

– En flaska champagne.

BÄSTA BUBBEL?

– Det beror helt på tillfället, men Pol Roger, Roederer, Taittinger, Henriot, Bollinger och Deutz hör till favoriterna.

BUDGET-RÖTT?

Côtes-du-Rhône, Saint-Esprit, Frankrike (71832) 95 kr.

OM DU INTE VORE SOMMELIER?

– Då vore jag nog trädgårdsmästare, eftersom jag älskar att vara ute i ur och skur, jag älskar att hugga och få vara svettigt skitig.

AV NADJA JÖNSSON

FOTO PETER JÖNSSON

Läs mer:

Annons