4 matlagningsmissar som gör grönsaker mindre nyttiga
1:04

Efter reklamen: 4 matlagningsmissar som gör grönsaker mindre nyttiga

(1:04)

Slå på ljud

För många svenskar är sommaren helt förknippad med att grilla. Så fort det blir varmt åker grillen fram i trädgården eller i parken, och de ska ätas flinatstek, kotletter, majskolvar och grillspett.

Men att lyckas med grillningen kan också vara en stor utmaning, och det är lätt att det bränns vid eller blir för torrt. Men om du vill grilla hamburgare, en annan klassiker, har amerikanska kändiskocken Graham Elliot ett smart knep för de perfekta biffarna.

Elliot, som är känd från programmet Master chef, berättar för Fox News om ett oväntat sätt att slippa torra hamburgerbiffar – nämligen genom att använda is.

Så skär du jordgubbarna perfekt på sekunder – med prylen alla har hemma

– Gör dina biffar, och lägg en liten isbit i den. Sen när du grillar hålls biffen saftig och hindras från att bli torr, säger han i en intervju.

Genom att bädda in en isbit i köttfärsbiffen så får köttet fukt under hela tillagningsprocessen – isen smälter inne i köttet men hindrar hamburgaren från att bli torr och tråkig.

Så ska du tänka när du grillar burgare

Graham föreslår dock att testa att tillaga hamburgarna i stekpanna i stället för på grillen, där isbitsknepet inte behövs.

– Saften kan hållas inne i burgaren bättre om du gör burgarna i en stekpanna på spisen. Den höga temperaturen på grillen gör att de naturliga safterna sugs ut ur köttet.

Öppna grillkolspåsen enkelt – knepet du inte kände till

Graham Elliot har också åsikter om hur du bäst förbereder dina hamburgerbiffar.

– Folk förbereder ofta sina burgare på samma sätt som när de gör köttfärslimpa eller köttbullar, med peppar och lök. Det vill du inte göra. Du vill bara ha kött, säger han i Fox News.

För att det inte ska bli farligt att äta hamburgare eller annan mat gjord på fläsk eller kyckling är det viktigt att vara noggrann med tillagningen.

– Kött och kyckling som tillagas på grillen blir ofta väldigt snabbt brun på utsidan. Använd en matlagningstermometer för att vara säker på att maten har nått en säker lägsta temperatur inne i köttet, säger Graham Elliot.

Mest läst