Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sillsallad

23 dec, 2011 
AvLotta Hansson
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
2 urvattnade sillfiléer

½ gul lök

¼ syrligt äpple

1 ättiksgurka

1–2 kokta potatisar

3 inlagda rödbetor

malen svartpeppar

Dressing:
1 äggula

2 tsk strösocker

½ tsk salt

1 tsk dijonsenap

¾ dl rapsolja

2–3 kvistar dill, hackad

Till garnering:
några dillkvistar

1 tsk grovkrossad kryddpeppar

Beredning:

Skär filéerna i tunna strimlor rakt över. Hacka löken. Skär äpple, gurka, potatis och rödbetor i mindre bitar. Vänd samman sallads­ingredienserna. Vispa äggula med socker, salt och senap. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Blanda ner dillen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat, ringla dressingen över och toppa med dillvippor och grovt krossad kryddpeppar.

Annons