Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Minirösti med löjrom

28 okt, 2011 
AvLotta Hansson
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
3–4 potatisar
salt och peppar
olja till stekning

Till servering:
sallad
1 gul lök
1 dl crème fraiche
löjrom eller stenbitsrom efter behag
några gräslöksstrån

Beredning:

Skala och riv potatis­en på den grova sidan av riv­järnet. Lägg i en bunke, salta och peppra. Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ner potatis­en. Stek de små röstisarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp lite sallad på en tallrik och lägg potatisröstin ovanpå. Garnera med tunt skivad lök, crème fraiche och löjrom efter behag. Garnera med några gräslöksstrån och servera genast.

Annons