Lindex har inlett ett samarbete det svenska modevarumärket By Malina och tillsammans har de skapat en sommarkollektion. Än så länge är kollektionen fortfarande hemlig, men Lindex utlovar en chans att kliva in i By Malinas värld full av mönster och färger – men med en prisbild som vi är vana att se hos modekedjan.

Semesterkollektionen innehåller badkläder, accessoarer och sommarplagg som ska fungera lika bra till stranden som till sommarfesten. Det kommer klänningar, blusar en t-shirt, kjol och ett par shorts.

Läs mer: H&M Studios släpper vårkollektion inspirerad av Arizona – se alla plagg!

Lindex och By Malina släpper kollektion

By Malina startades 2010 av designern Malin Ek Andrén, med vad som blivit varumärkets signaturplagg, långklänningen i silke.

– Jag blev väldigt smickrad när Lindex frågade om jag var intresserad av ett designsamarbete. Lindex har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har inspirerats av hur de jobbar med att stärka kvinnor, säger Malin om samarbetet.

Vad har varit roligast på resan?

– Hela processen har varit super! Det som har varit nytt för mig är att designa och producera i så stor skala. Det är mycket att tänka på, allt från materialval, pris och passform.

Var hittar du inspiration?

– Resor, vänner och Pinterest… Men också behov! Jag skriver alltid upp vad jag saknar och önskar skulle finnas i min egna garderob.

Lindex och By Malina släpper klädkollektion till sommaren

Vad driver dig i arbetet med dina egna kollektioner?

– Alla tjejer som väljer att köpa våra plagg! Det är så fantastiskt att det finns en stor efterfrågan på just våra kläder. Jag tror vi vågar sticka ut i ett annars ganska minimalistiskt stilrent mode-Sverige.

Vilka är dina favoriter ur Lindex- och By Malina-kollektionen?

– Singoalla-baddräkten, maxiklänningen (funkar både som kaftan och klänning) och wrapkjolen.

Vad betyder stil och mode för dig?

– Både mycket och lite! Jag tycker det är kul att man kan uttrycka och förstärka en personlighet med härliga plagg men det är inte en livsnödvändighet om man jämför med mycket annat här i världen.

Vad är det bästa rådet du någonsin fått?

– Att inte vara rädd för att misslyckas! Det är ett vanligt råd men tyvärr är många tjejer ängsliga och väldigt rädda för att inte lyckas. Det startas för få företag av tjejer och det är viktigt att inte ta allt personligt. Då hade jag varit knäckt och stängt ner verksamheten för längesen.

Sommarkollektionen består av 26 olika plagg och accessoarer som släpps online och i utvalda butiker den 9 maj.

Läs även:
På kontoret eller semestern – 20 klänningar som passar året om

52 vackra klänningar till sommarens alla fester

Foto: Lindex