Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 profiler vi minns från Big brother – så ser de ut i dag

10 nov, 2022 

Minns du Big brother-stjärnorna som väckte stor sensation och flitigt hamnade på löpsedlarna? Profiler som Danne Sörensen, Elita Löfblad och Hanna Widerstedt slog igenom i programmet – och Femina har grävt fram bilder på hur de ser ut i dag!

Annons
6 Big Brother-profiler vi minns – så lever de idagBrand logo
6 Big Brother-profiler vi minns – så lever de idag

Många av våra mest uppmärksammade medieprofiler har hängt med i svängarna ända sedan 00-talet. Men medan somliga av Big brother-stjärnorna har stannat kvar i rampljuset har andra valt att leva ett mer stillsamt liv. Spana in profilerna vi minns från Big brother – så lever de i dag!

Så lever Big Brother-profilerna i dag

Angelica Freij, numera Nayana Gulstad

Angelica Freij

Sexbarnsmamman Angelica Freij, som deltog i den första säsongen av Big brother 2001, trodde att det skulle bli en kort visit i huset. Men resan slutade med att hon, 102 dagar senare, återvände hem som vinnare – och med en halv miljon kronor på fickan. Hemma väntade hennes sex barn och man på hennes återkomst.

I dag går Angelica Freij under namnet Nayana Gulstad och lever ett helt annat liv. Efter att programmet sändes skilde hon sig och bytte karriär. Nu är Nayana 55 år och arbetar som medium, det vill säga en person som påstår sig kunna tala med andar. Här kan du läsa mer om Nayana Gulstads nya liv.

Carolina Gynning

Carolina Gynning

När Carolina Gynning klev in i den fjärde säsongen av Big brother 2004 stod det klart att hon var en riktigt färgstark karaktär. Då 25-åriga Carolina blev snabbt en tittarfavorit och hann med både det ena och det andra under sina 108 dagar i huset. När hon klev ut ur huset som vinnare hade hon haft stora bråk, haft sex och förlovat sig. Till den jublande publiken lovade hon att vinstpengarna skulle spenderas på ett bröllop i Las Vegas med den nyblivna fästmannen Olivier de Paris.

Annons

Men något Vegas-bröllop blev aldrig av. I ett klipp på TV4 avslöjar Carolina att hon istället tog sitt pick och pack och åkte till Ibiza, där hon hyrde ett hus för sin gigantiska check. Förlovningen med Olivier tog slut, efter att ha fortsatt bråka på samma vis som i Big brother på utsidan. För Aftonbladet berättade Carolina att det var hon själv som valde att lämna relationen.

I dag är Carolina Gynning fortfarande en av Sveriges mest kända kvinnor. Hon jobbar som konstnär, influencer och tv-profil och kan på senare tid även lägga till skådespelare bland sina många titlar. Hon syns nämligen i Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness, där hon spelar karaktären Ludmilla.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Hanna Johansson

Hanna Johansson

Många profiler från Big brother 2012 har aldrig lämnat rampljuset bakom sig, såsom Annica Englund och Marcelo Peña. Men säsongen slutade med att det var tvåbarnsmamman Hanna Johansson som kammade hem prispengarna, vilket för henne var av stor vikt. Hon gick nämligen in i huset för att klara av livet som ensamstående förälder, efter att ha lämnat en destruktiv relation bakom sig. I SVT-dokumentären Den svenska dokusåpan menar hon att hon såg en större chans att vinna Big brother än att hon skulle vinna pengar på en Trisslott.

Annons

Hannas säsong, liksom många andra, var en bråkig sådan. Själv berättar hon att hon upplevde vuxenmobbning i huset. Hon har också riktat skarp kritik mot produktionen, eftersom hon menar att hon inte fick tillgång till preventivmedel och därför blev gravid i huset. Till Expressen sa hon att dröjsmålet innan hon fick sina p-piller ledde till både en graviditet och sedan ett missfall. Här kan du läsa mer om Hanna Johanssons Big brother-vistelse.

I dag lever Hanna ett lyckligt familjeliv med sina barn. Hon ångrar inte sin medverkan i programmet, eftersom det hjälpte henne ur sin ekonomiska knipa. I dag är hon skuldfri och bor i en vacker villa, berättar hon i SVT-dokumentären.

Daniel "Danne" Sörensen

Daniel Danne Sörensen

Som 20-åring äntrade Daniel “Danne” Sörensen Big brother-huset 2003 som joker. Efter 95 dagar stod det klart att tittarfavoriten var säsongens vinnare. Efter sin medverkan i programmet blev Danne en riktig kändis med massor av fans, men enligt profilen själv var han lika hatad som älskad.

Annons

– Det känns som att lika många tycker att jag är dum i huvudet som att jag är en värdig vinnare, sa han efter vinsten till Expressen.

I dag har Big brother-Danne klivit ut ur rampljuset och att döma av hans Instagramflöde lever han ett klassiskt familjeliv med fru och barn.

Kitty Jutbring

Kitty Jutbring

I den andra säsongen av Big brother fick vi göra oss bekanta med sprudlande Kitty Jutbring. Den då 25-åriga Kitty blev snabbt en tittarfavorit och gjorde starkt intryck på publiken. Dels genom sin färgglada 80-talsstil, men också eftersom hon och några andra deltagare fick idén att resa ett “onanitält” i huset. Här kan du läsa mer om Kitty Jutbrings medverkan i Big brother.

Annons

Sedan dess har vi fått se mycket mer av Kitty. Näst på tur blev Club Goa, varpå hon synts till i många populära tv-program. Hon blev också senare programledare i både radio och tv och har drivit en blogg.

Till följd av en utbrändhet har Kitty nu valt en mer stillsam livsstil och syns inte i offentliga sammanhang i lika stor utsträckning som tidigare. På Instagram visar hon upp sitt vardagsliv med sin familj; maken Per Ströby och barnen Nikki-Lo, Kimmi-Kid och Jim-Jim.

Per Holknekt

Per Holknekt

När Per Holknekt beslutade sig för att söka till den första säsongen av Big brother hade han precis behandlats klart för sitt alkoholmissbruk. Han hoppade på programmet av ren nyfikenhet och tog sig långt – ända till en andraplats. Några år senare berättade han för Expressen att han inte ångrar sin medverkan, eftersom programmet hade en positiv inverkan på honom.

Annons

– Det hjälpte mig att nå den position jag har i dag, jag fick en chans att föra min egen talan igen, sa han.

Efter Big brother sändes startade han sitt egna klädmärke Odd Molly, som än i dag är mycket populärt. Per har också gift sig – hela tre gånger. Strax efter sin medverkan i programmet gifte han sig med sångaren Viktoria Tolstoy och äktenskapet varade fram till 2008. Från 2010–2012 var han sedan gift med artisten Lena Philipsson och från 2018–2020 med Linda Holknekt.

Marie Pettersson, numera Shanta Liora

Shanta Liora Marie Picasso

När hon deltog i Big brother 2002 hette hon Marie Pettersson. När hon 2007 vann hela Idol så gjorde hon det istället under namnet Marie Picasso. Numera heter hon Shanta Liora – och har utöver namnbytet gjort flera drastiska förändringar i sitt liv.

Annons

Under sju års tid led hon nämligen av svår huvudvärk, som senare visade sig vara en hjärntumör. Det var efter operationen som hon insåg att hon ville leva på ett annat sätt. Hon kände att namnet Marie Picasso klingade av ångest istället för Idol-lyckan och tog således beslutet att återigen byta namn.

– Jag är helt fokuserad på att få tillbaka mitt liv. Jag vill jobba, vara glad, tjäna pengar, få sjunga och ha ett liv som känns bra, berättade hon om hur hon nu lever i podcasten Värvet 2015.

I dag arbetar Shanta Liora fortfarande som sångare och låtskrivare, samt ägnar sig åt djurrättsfrågor. Här kan du läsa mer om Shanta Lioras nya livsstil.

Peter Svensson, numera Peter Rung

Peter Rung

Säkert minns du Peter Svensson som, en festkväll i Big brother-huset, kissade i en väska. Sedan 2002 har Peter varit känd som just “killen som kissade i en väska” och 14 år efter att programmet sändes så valde han att rikta kritik mot produktionen.

Annons

– De borde ha stängt av kameran när det gick över gränsen, sa han i Kitty jutbrings podcast Askalas.

När Peter 2011 började dejta medieprofilen Agneta Sjödin hamnade han återigen i rampljuset. Men förhållandet höll bara i fyra månader innan de valde att gå skilda vägar. I dag lever Peter ihop med Nina Rung och tillsammans driver de företaget Huskurage. Paret Rung kämpar för flickors och kvinnors rättigheter och strävar efter att förebygga mäns våld mot närstående.

Linda Rosing, numera Linda Thelenius

Linda Thelenius Rosling

Linda Rosing blev en av Big brothers mest mytomspunna deltagare efter sin medverkan 2003. Både under tiden som programmet sändes och under åren som följde gjorde hon stora rubriker i kvällstidningarna – och blev en riktig skandaldrottning. Numera är det inte en unik företeelse, men på 00-talet var det en och annan tittare som exempelvis reagerade på att Linda och Micke Lindgren hade sex i tv.

Annons

Efter Big brother förblev Linda en riktig snackis och medverkade i flera program. Bland annat den egna dejtingsåpan Den rätte för Rosling, där hon träffade Hugo Rosas som hon dejtade ett tag. År 2006 chockade Linda när hon meddelade att hon istället skulle ge sig in i politiken. Hon startade Unika partiet, som samma år fick 222 röster i riksdagsvalet.

Men nu har hon lagt både tv-jobb och politiken bakom sig och lever ett mer stilla liv. Hon har gift sig och går numera under namnet Linda Thelenius och arbetar inom hemtjänsten. För Aftonbladet har Linda berättat att hon hade svårt att få jobb i och med kändisskapet, men att hon trivs mycket bra på sitt nuvarande jobb.

– Att jobba inom hemtjänsten är det finaste man kan göra. Det jag trivs bäst med är att jag träffar olika människor. Jag får lyssna till deras fantastiska historier. Det är mina pensionärer som ger mig lusten att jobba. De är tacksamma och jag har aldrig känt mig så uppskattad.

Elita Löfblad

Elita Löfblad

När den femte säsongen av Big brother sändes 2005 blev Elita Löfblad snabbt ett namn på många tittares läppar. När hon klev in i huset som 24-åring var hon nämligen tidigare känd för sina utvik i amerikanska Playboy.

Efter programmet utbildade hon sig till hudterapeut och driver nu en egen skönhetssalong. På Instagram syns hon njuta av det goda i livet, tillsammans med sin partner och hunden Nano.

Vanessa Lopez

Vanessa Lopez

Vanessa Lopez kom in som joker i Big brother 2011 och sedan dess har hon arbetat som både författare och modell.

Annons

När Vanessa var 18 år genomgick hon könskorrigeringar, eftersom hon kände att hennes kropp inte stämde överens med hennes könsidentitet. Under senare år började hon ångra operationerna och skrev boken Jag har ångrat mig. Där skriver hon om att man kan ha vilken könsidentitet som helst utan att genomföra könskorrigeringar och att man exempelvis kan vara kvinna utan att ha en normativt kvinnlig kopp. Hon har också gett ut boken Det är jag som är Mickan, tillsammans med Malin Nilsson, som handlar om en pojke som beslutar sig för att leva som en flicka.

Vanessa blev också 2018 den första transkvinnan att signas av modellagenturen Stockholmsgruppen.

Hanna Widerstedt

Hanna Widerstedt

Efter sin medverkan i Big brother 2012 var Hanna Widerstedt både älskad och hatad och rampljuset fortsatte skina starkt på henne. Hon inledde en fejkad relation med Youtube-profilen Joakim “Jockiboi” Lundell, drev en stor blogg och var med i Lyxfällan 2018 på grund av sitt shoppingberoende.

Annons

Efter de händelserika åren ville hon fly från all uppmärksamhet. Därför lämnade hon landet för att bli konstnär i Berlin, men det visade sig vara svårare än hon trott att livnära sig i sin nya hemstad. Eftersom hon inte kunde tyska kunde hon inte få något extrajobb och pengarna tog slut. Då hamnade Hanna i prostitution, vilket hon berättar om i den självbiografiska boken Till mina torskar.

Efter en mycket mörk tid har Hanna börjat om på ny kula i Sverige. Men nyligen fick hon diagnosen ändtarmscancer, efter flera månader av smärta. I slutet på september meddelade Hanna Aftonbladet att utsikterna är osäkra, men att hon försöker tänka positivt.

Annons