Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marcus Schenkenbergs uppmärksammade relationer

03 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Forna supermodellen Marcus Schenkenberg har nyligen blivit pappa, när han fick barn tillsammans med exet Jessica Bäckman.
Genom åren har profilen haft många uppmärksammade relationer med kända kvinnor från hela världen.
– Marcus är jättego och gör ett fantastiskt jobb med Collin men vi är inte kära i varandra, säger Jessica Bäckman till Expressen.
Annons
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill vetaBrand logo
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta

I maj blev Marcus Schenkenberg, nu 54, pappa för första gången, när lilla Colin kom till världen. Mamma är forna realityprofilen Jessica Bäckman, 33, som Marcus Schenkenberg dejtade redan 2016. Paret dejtade en sommar när modellen bodde i Sverige, men relationen tog slut och Jessica blev tillsammans med en annan kille. Hösten 2021 återupptog de två kontakten, och en kort fling ledde till att Jessica blev gravid. I dag är de goda vänner och tar hand om sonen tillsammans, men är inte ihop och bor inte heller tillsammans.

– Många skaffar barn själva i dag, vi lever i ett så modernt samhälle så det känns inte konstigt att vi inte lever ihop. Det är bättre att vi lever på separata håll och är jättegoda vänner än att man lever i relation som kanske inte är bra. Marcus är jättego och gör ett fantastiskt jobb med Collin men vi är inte kära i varandra, säger Jesssica Bäckman till Expressen.

Annons

Innan Marcus Schenkenberg blev pappa har han varit tillsammans med flera välkända kvinnor, både från Sverige och andra länder. Här är stjärnans mer uppmärksammade relationer, flingar och kärleksrykten!

Pamela Anderson

Marcus Schenkenbergs kanske mest uppmärksammade och längsta relation är den med skådespelaren Pamela Anderson. De två träffades på World music awards i Monte Carlo i början av 2000-talet och fann genast varandra.

– Efter själva showen var det partaj. Vi pratade och dansade. Vi bodde på samma hotell, hon hade rummet över mig. Vi åkte dit och barraboom-barabing – det var ”instant connection”, har modellen tidigare berättat.

Paret flyttade ihop, och den svenska modellen fick testa på livet som bonuspappa. Relationen fick stor uppmärksamhet, efter Pamelas uppmärksammade uppbrott från Tommy Lee några år tidigare, och Schenkenberg och hans nya kärlek förföljdes av fotografer.

– Det var väldigt mycket, paparazzis som gömde sig i buskarna hela tiden. Vi fick väldigt mycket uppmärksamhet, som blev lite jobbigt. Jag förstod inte hur hon pallar med det. Hon hade en fransk tjej som bröt sig in i hennes hus. Sådana grejer är väldigt obehagliga, har Schenkenberg sagt till Expressen.

Marcus Schenkenberg och Pamela Anderson var ihop länge och bodde till och med ihop.

Kronprinsessan Victoria

De blev aldrig något par, men Marcus Schenkenberg och kronprinsessan Victoria har faktiskt haft en intim natt på New Yorks dansgolv. När prinsessan bodde i den enorma staden lärde de två känna varandra, och en kväll hettade det till – men de två stoppades av Säpo-vakterna hon hade med sig.

Annons

– En kväll var vi på en klubb och sist kvar. Det var hon och jag som dansade tryckare plus två Säpovakter. Det var inte mer än så. Det gick ju inte att ha Säpo sovandes på soffan, har Marcus Schenkenberg berättat för Expressen 2017.

Kronprinsessan Victoria bodde i New York en period och arbetade för svenska FN-delegationen.

Emma Andersson (numera Zetterberg)

2005 dejtade Marcus Schenkenberg Robinson-profilen Emma Andersson, som efter framgångarna i reality-tv blev både modell och artist. De två var ett par under vintern, men till sommaren 2005 hade de gjort slut. Då berättade Emma om relationen.

– Marcus är en ödmjuk man med ett stort hjärta. Han är generös och har levt ett så spännande liv. Vi var involverade och hade enormt roligt tillsammans, sa hon i Aftonbladet, och fortsatte:

– Vi pratade mycket och ofta om hur vi växt upp och så. Han var ovan vid att någon brydde sig om sånt. Jag tror inte att han och Pamela Anderson hade pratat om det.

Emma Andersson vann Robinson 2004.

Cathrine Hardenborg

Cathrine Hardenborg har kallats Sveriges första toppmodell. På 90-talet dejtade hon modellkollegan Marcus Schenkenberg.

Catherine Hardenborg hade en fling med Marcus Schenkenberg på 90-talet.

Victoria Silvstedt

2006 fotades de svenska modellerna Victoria Silvstedt och Marcus Schenkenberg tillsammans i New York, där de båda bodde då. Bland annat sågs de mysa tillsammans på hockeyarenan Madison square garden när svenska hockeyspelarna Peter Forsberg och Henrik Lundqvist mötte varandra. Men de två modellerna kommenterade aldrig flingen.

Victoria Silvsteds 30-årsfest i New York 2004, med Schenkenberg vid hennes sida.
Annons