Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Vinnarna av Let’s Dance genom tiderna: Så såg de ut då och nu

21 apr, 2023 
Vinnarna av den första säsongen av Let's Dance.
17 säsonger av det populära dansprogrammet Let’s Dance har kommit och gått – och så även 17 vinnare av tävlingen.
Nu pågår ytterligare en säsong av tittarsuccén och spänningen är olidlig!
Vem som tar hem den ärorika glasskon och kan titulera sig som vinnaren av Let’s Dance 2023 återstår ännu att se.
Men kommer du ihåg de tidigare vinnarna?
Femina har grävt i arkiven och hittat riktigt härliga bilder på hur de såg ut när de vann – och hur de ser ut i dag!
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

Let’s Dance 2023 är nu i full rulle! Vecka efter vecka virvlar kändisar såsom Johanna Lind Bagge, Charlotte Kalla och Tone Sekelius runt på det presigefyllda golvet, ihop med sina proffsdansare till partners.

Årets upplaga av tävlingen leds av Kristin Kaspersen och David Lindgren – och är den 18:e i ledet av den färgsprakande familjefavoriten. Ända sedan år 2006 har vi sett flera av Sveriges mest folkkära profiler bugga loss i Let’s Dance – och 17 stjärnor har hittills kunnat placera en statyett föreställande en glassko på prishyllan.

Annons

Minns du vinnarna genom åren? Här är några härliga bilder på hur de såg ut då jämfört med hur de ser ut i dag!

2006: Måns Zelmerlöw och Maria Bild fd. Karlsson

Måns Zelmerlöw i Let's Dance.

När Let’s Dance först gick av stapeln så var det ingen mindre än Måns Zelmerlöw som kammade hem segern, ihop med danspartnern Maria Karlsson. Minns du vilka danspar som också hamnade på prispallen? Anna Book och David Watson tog hem andra platsen, medan Viktor Åkerblom Nilsson och Carin da Silva kom trea.

Annons

2007: Martin Lidberg och Cecilia Ehrling

artin Lidberg i Let's Dance.

Näst på tur att ta hem segern i Let’s Dance var brottaren Martin Lidberg, tillsammans med Cecilia Ehrling. Under tävlingens gång blev dansparet snabbt en snackis eftersom de fattade tycke för varandra – och under finalen bjöd de till och med på en kyss. Men efter romansen i programmet svalnade känslorna och i dag har de ingen kontakt, har Cecilia berättat för Hänt. På andra plats kom Tobias Blom och Annika Sjöö och på tredje plats Erica Johansson och Daniel da Silva.

Annons

2008: Tina Nordström och Tobias Karlsson

Tina Nordström i Let's Dance.

Säkert minns du när Tina ”Mat-Tina” Nordström gjorde entré i programmet! Tillsammans med Tobias Karlsson dansade hon sig till en Let’s Dance-vinst som hette duga – och på andra respektive tredje plats kom Tony Rickardsson och Annika Sjöö och Karl Petter Bergwall och Jeanette Carlsson.

2009: Magnus Samuelsson och Annika Sjöö

Magnus Samuelsson i Let's Dance.

År 2009 var det Magnus Samuelsson – niofaldigt utsedd till Sveriges starkaste man – som vann Let's Dance, tillsammans med proffsdansaren Annika Sjöö. Laila Bagge och Tobias Wallin föll på målsnöret, medan Morgan Alling och Helena Fransson kom trea. Efter succén i programmet syntes Magnus flitigt till i rampljuset, men på senare år har han dragit sig tillbaka och jobbar numera som lantbrukare i Östergötland.

Annons

2010: Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

Mattias Andréasson i Let's Dance.

Den före detta artisten och numera musikproducenten Mattias Andréasson har också fått gå hem med en Let's Dance-statyett! Mattias vann tävlingen ihop med Cecilia Ehrling och slog därmed Claudia Galli och Tobias Wallin och Willy Björkman och Charlotte Sinclair, som kom på andra respektive tredje plats.

2011: Jessica Andersson och Kristjan Lootus

Jessica Andersson i Let's Dance.

Det var år 2011 som sångaren Jessica Andersson tog hem segern i Let's Dance, med danspartnern Kristjan Lootus. Tvåa blev Frank Andersson och Charlotte Sinclair och trea blev Tina Thörner och Tobias Karlsson.

Annons

2012: Antonio fd. Anton Hysén och Sigrid Bernson

Antonio fd. Anton Hysén i Let's Dance.

Fotbollsspelaren Antonio (då Anton) Hysén blev vinnaren av danstävlingen år 2012, tillsammans med Sigrid Bernson. Skådespelaren Molly Nutley och Calle Sterner dansade sig till en andraplats och Marcus Schenkenberg och Maria Bild till en tredje.

2013: Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Cecilia Ehrling

Marko ”Markoolio” Lehtosalo i Let's Dance.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Cecilia Ehrling dansade hem segern i Let's Dance år 2013. På prispallen fick de sällskap av artisten Oscar Zia och Maria Bild och Hollywoodfrun Maria Montazami med Kristjan Lootus.

Annons

2014: Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson

Benjamin Ingrosso i Let's Dance.

Artisten Benjamin Ingrosso var bara 19 år gammal när han kunde höja glassko-statyetten i luften. Tillsammans med Sigrid Bernson dansade han sig rätt in i svenska folkets hjärtan och i finalen vann han över Steffo Thörnqvist med Cecilia Ehrling. På tredje plats år 2014 kom Gunhild Carling med Krtisjan Lootus.

2015: Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

Ingemar Stenmark i Let's Dance.

Minns du när skidstjärnan Ingemar Stenmark visade på stor talang – även med dansskor på fötterna? När han och partnern Cecilia Ehrling svängde runt på dansgolvet i finalen 2015 blev det skidlegendaren som gick vinnande därifrån. På andra plats hamnade Marie Sernholt och Kristjan Lootus och på tredje plats hamnade Jonas Björkman och Veera Kinnunen.

Annons

2016: Elisa Lindström och Yvo Eussen

Elisa Lindström i Let's Dance.

År 2016 skulle det avgöras om ännu en Ingrosso skulle få placera Let's Dance-skon på prishyllan. Men någon vinst blev det inte för influencern Bianca Ingrosso och danspartnern Alexander Svanberg. Istället var det artisten Elisa Lindström och proffsdansaren Yvo Eussen som gick segrande från tävlingen.

2017: Jesper Blomqvist och Malin Watson

Jesper Blomqvist i Let's Dance.

Före detta fotbollsspelaren Jesper Blomqvist jazzade loss ihop med Malin Watson och blev vinnaren av Let's Dance 2017. Anja Pärson och Calle Sterner fick nöja sig med en andra plats, och Ellen Bergström och Jonathan Näslund med en tredje. I dag har Jesper lagt såväl fotbolls- som dansskorna på hyllan och driver istället en pizzeria på Lidingö, enligt Expressen.

Annons

2018: Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

Jon Henrik Fjällgren i Let's Dance.

Det blev Melodifestivalen-stjärnan Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm som i slutändan dansade segrande ur Let's Dance-finalen 2018. Med sina sista danssteg besegrade de Daniel Norberg med Maria Zimmerman och Gunde Svan med Jeanette Carlsson.

2019: Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Kristin Kaspersen i Let's Dance.

Medieprofilen, och numera programledaren för Let's Dance 2023, Kristin Kaspersen blev den som kammade hem segern i programmet år 2019. På prispallen hamnade också Magdalena Forsberg med Tobias Karlsson och Lance Hedman Graaf med Linn Hegdal.

Annons

2020: John Lundvik och Linn Hegdal

John Lundvik i Let's Dance.

Melodifestivalen-favoriten John Lundvik fick, år 2020, addera ytterligare ett pris till samlingen. Tillsammans med Linn Hegdal dansade han sig till en vinst. Silverplatsen gick till Sussie Eriksson och Calle Sterner och brons tog Anders Svensson och Maria Zimmerman.

2021: Filip Lamprecht och Linn Hegdal

Filip Lamprecht i Let's Dance.

År 2021 ledde dansaren Linn Hegdal för andra året i rad sin partner till en seger. Tillsammans tog hon och medieprofilen och modellen Filip Lamprecht hem vinsten i Let’s Dance – men det var inte helt utan dramatik. Den var det emellertid inte finalisterna Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm som stod för, utan snarare Filips privatliv. Under tävlingens gång gick det rykten om en pågående romans mellan Filip och Linn, medan han var tillsammans med artisten Peg Parnevik. Efter att det stormats en del kring relationen under en tid tog den slut – enligt Peg från ingenstans och på sms.

Annons

2022: Eric Saade och Katja Luján

Eric Saade i Let's Dance.

I fjol blev det Eric Saade och Katja Luján som tog hem Let's Dance-statyetten. Efter en rafflande jämn final stod det klart att dansparet hade besegrat Youtube-profilen Filip Dikmen och hans danspartner Linn Hegdal.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons