Annons

Annons

Nu bor du billigare på hotell än i andrahand i Stockholm


Ett hotell 15 minuter utanför Stockholm City erbjuder nu långtidsboende för en betydligt lägre summa än en andrahandsetta i Stockholm innerstad. (Då är även frukost inkluderat!)

Bostadsbristen i Stockholm är enorm och vill man hyra en lägenhet i andrahand bör man vara beredd på att hosta upp en stor summa pengar varje månad. Enligt statistik från Blocket har andrahandshyrorna i Stockholm stigit med 9 procent under 2016.

Annons

Läs även: Därför är intelligenta kvinnor oftare singlar

En etta i Stockholm kostar nu i snitt 7 900 kronor i månaden men i innerstan tar hyresvärden eller ägaren oftast ut en månadshyra på mellan 10 000-15 000 kronor.

Läs även: 5 saker du ALDRIG ska säga till ditt barn

Detta har gjort att andra lösningar måste hittas. Nu har Bostad Direkt, en av de största sajterna för förmedling av andrahandslägenheter, börjat erbjuda långtidsboende på hotell. Hotellet Bostad Direkt Long Stay Hotel ligger på Brommaplan, en närförort utanför Stockholm, och kostar mindre i månaden än genomsnittspriset för etta i Stockholms innerstad.

Foto: Bostad Direkt

Matsalen där frukost serveras.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Femina på Facebook
Foto: Bostad Direkt

Rumsexempel. Foto: Bostad Direkt

För 8 495 kronor i månaden får du enrummare med inkluderad frukost, tv och wi-fi. Rummen saknar kök men det går att laga mat i gemensamma utrymmen där kokplattor, mikrovågsugnar, vattenkokare och kylar finns att tillgå.

Läs mer: Efter NASAs förändring i horoskopet – har du också fått ett nya stjärntecken?

Förutom att frukost ingår, precis som vanligt om du bor på hotell, sköter personalen all disk efter matlagningen. Hotellet är tänkt att hjälpa de som står mellan två boenden, jobbar tillfälligt eller studerar.

Källa: bostaddirekt.com.

Läs mer:

11 livsmedel du trodde var onyttiga – som inte är det
Ikea lanserar miljövänligt kök
Gå på Stockholms bästa krogar – för bara 200 kronor
Ikea vinner pris för sitt flyktinghus

(91)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar