Annons

Annons

Pia Johansson om barnlösheten: ”Ett trauma”

Pia Johansson om barnlösheten:

Komikern Pia Johansson, 57, fick aldrig bli mamma. Längtan efter barn följde henne långt upp i åren liksom tanken på aborten hon gjorde som 18-åring. "Det är ett trauma jag har fått skruva upp en liten skruv i taget", säger hon i "Renées brygga".

I veckans avsnitt av ”Renées brygga” i TV4 får programledaren Renée Nyberg besök av Mark Levengood, Alex Schulman och Pia Johansson med sin hund. Pia Johansson är komiker och skådespelare, men också utbildad terapeut och hundcoach.

Annons

I programmet berättar hon om den tunga uppväxten med en alkoholiserad pappa. Men också hur familjeterapi för medberoende förändrade hennes liv.

– Vi grät, vi skrek, vi skrattade. Det var öppna spjäll. Allt kom upp till ytan, allt kunde sägas som inte hade blivit sagt och lämnas där. Det var läskigt, men det är läskigt. Men det är också fantastiskt när det är över, säger hon i programmet.

Pia Johansson. Bild: IBL Bildbyrå

Pia Johansson har varit väldigt öppen med sin ofrivilliga barnlöshet. Bland annat gjorde hon SVT-serien ”Barn till varje pris?” på ämnet. I kvällens program av ”Renées brygga” berättar hon att det tog lång tid att förlika sig med tanken på att inte få barn och att längtan fanns med henne ända upp i 40-årsåldern.

Pia Johansson. Bild: IBL Bildbyrå

Hon berättar också om den abort hon gjorde som 18-åring.

– Den präglade mig väldigt, väldigt länge. Det är ett trauma jag har fått skruva upp en liten skruv i taget under väldigt många år, säger hon i programmet.

När hon skulle lämna sjukhuset kände hon att hon hade glömt sitt barn.

– Innan var det bara en abort, men nu kände jag vad det var jag hade gjort. Då kom alla skuldkänslorna och all sorg. Den känslan var väldigt tung och förföljde mig under väldigt många år.

Trots motgångarna är hon tacksam för att hon har tagit sig igenom dem, men drömmen om en familj finns fortfarande hos henne.

– Jag vill hitta min man i livet och jag drömmer om att få jobba mer med djur.

”Renées brygga” sänds onsdagar klockan 21 i TV4. 

Läs även:

Annika Leone och Cilla Holm startar podd om barnlängtan

9 saker barnfria kvinnor är trötta på att höra

10 TED Talks som kan förändra ditt liv

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

(133)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar