Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pomegranate Semifreddo

02 mar, 2012 
AvLotta Hansson
Annons

Av Anna-Lena Bjarneberg

En utsökt avslutning på en middag i granatäpplets tecken. Ingen glassmaskin behövs. Bara 5 timmar i frysen så är glassen klar.

(4 personer)
kärnor från 1 granatäpple
2 ägg
1 dl strösocker
100 g philadelphia­ost
2 dl grädde

Beredning:

Lägg undan några kärnor till garnering, pressa resten till juice genom en sil. Separera äggulor och äggvitor. Obs! Det är viktigt att inget stänk av gulorna kommer med bland vitorna. Vispa gulorna med sockret. Blanda ner philadelphiaosten. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd försiktigt samman dem med ägguleblandningen och grädden. Blanda till sist i granatäppel­juicen. Frys smeten i minst 5 tim. Ta fram och lägg upp glassen i god tid före serveringen så att den hinner smälta något. Dekorera med de sparade granatäppelkärnorna.

Annons