Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Raw food browniebollar

01 jun, 2013 
AvFemina
Annons
Browniebollar Josefine Jäger

Bästa brownien

(20 st)

INGREDIENSER

2 dl valnötter

2 dl naturella cashewnötter

4 msk raw kakaopulver

1 msk carobpulver

8 urkärnade medjooldadlar

1 krm havs- eller bergsalt

2 msk kakaosmör eller virgin kokosolja (smält på låg temperatur)

1/2 dl kakaonibs eller kakaopulver (att rulla bollarna i)

1. Grovhacka 1/2 dl valnötter, ställ åt sidan.

2. Kör cashewnötterna och resten av valnötter till mjöl i en matberedare, försiktigt – det ska inte bli oljigt.

3. Tillsätt kakao, carob, salt och dadlar och mixa tills alla ingredienser har blandat sig. Du kan behöva tillsätta 1–2 msk vatten om smeten känns väldigt torr (tänk på att kakaosmöret/kokosoljan tillför vätska)

4. Tillsätt kakaosmör/kokosolja och mixa till en jämn smet. Vänd ner de grovhackade valnötsbitarna.

5. Forma till fina bollar och rulla i kakaonibs eller kakaopulver. Bollarna håller sig i kylen i upp till 1 vecka.

Annons