Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Dadelkakor med choklad

24 apr, 2019 
AvFemina
Hälsotrenden har intagit kaffeborden och fikabröden är proppade med nyttigheter och läckra godsaker. Förföriskt!
Annons

Dessa små ljuvliga godisbitar ska förvaras kallt.

DADELKAKOR

(8–10 st)

25 pekannötter

150 g dadlar

1 nypa salt

1 tsk vaniljextrakt

100 g mörk choklad, 70 %

TILL GARNERING:

torkade ätbara blommor

BEREDNING:

1. Grovhacka nötterna och rosta dem spröda i torr panna. Häll över på en tallrik och låt svalna helt. Grovhacka nötterna.

2. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med salt och vaniljextrakt i mixer. Blanda ner nötterna.

3. Låt dadelmassan vila i kylen i 1 tim.

4. Hacka chokladen grovt och smält sedan 2/3 av den över vattenbad. Vänd ner den sista 1/3 av chokladen och rör tills allt har smält.

5. Forma dadelmassan till små avlånga ”kakor” och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg upp efterhand på bakplåtspapper och strö över lite ­torkade blomblad.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Annons