Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Fettucine Puttanesca

24 maj, 2019 
AvFemina
Bli inte avskräckt av den långa ingredienslista, det är faktiskt alls inte så mycket arbete som krävs för att lyckas med denna klassiska italienska rätt. Om det – mot förmodan – blir något över passar det utmärkt att äta till lunch dagen efter.
Annons

FETTUCCINE PUTTANESCA

40 min

(4 personer)

ca 400 g fettuccine eller annan lång pasta

1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili, urkärnad

2–3 msk olivolja

10–15 svarta oliver

2 msk kapris

6–8 rullade sardellfiléer

1 msk torkad oregano

400 g körsbärstomater (från burk)

salt och peppar

TILL GARNERING:

hackad persilja

rivet citronskal

BEREDNING:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin.

2. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, oliver, kapris och sardeller under omrörning i några minuter. Tillsätt oregano och tomater. Låt småputtra i 15–20 min. Späd med lite vatten om det börjar koka torrt i pannan. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Servera tillsammans med puttanescan och toppa med hackad persilja och lite rivet citronskal på toppen.

RECEPT: JANERIK HAGBOHM

FOTO: PETER KAM

Annons