Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Små smørrebrød med citronmajonnäs

13 jun, 2019 
AvFemina
smorrebrod
Bjud på lyxplock! Små goda bitar till lunch, beräkna minst två delikata minimackor per person.
Annons

SMÅ SMØRREBRØD

(4 personer)

½ grov baguette

2 hårdkokta ägg

2 gröna sparrisar

½ rödlök

100 g handskalade räkor

1 msk färsk körvel

150 g rökt lax

25 g crème fraiche

25 g rom, gärna av lax

½ kruka färsk dill eller oxalis

CITRONMAJONNÄS:

rivet skal av ½ citron, ekologisk

25 g god majonnäs

salt och peppar

BEREDNING:

1. Börja med att blanda majonnäs med rivet citronskal. Låt stå en stund och smaka sedan av med salt och peppar.

2. Skär brödet i skivor, så att det blir minst 2 skivor per person. Rosta bröden lätt.

3. Skala och skiva äggen. Skölj sparrisen och bryt av och kasta bort den nedre, grova delen. Riv sparrisen i tunna remsor, ev på mandolin eller med osthyveln. Skala löken och skär den i tunna ringar.

4. Toppa hälften av bröden med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparrisremsor och körvel. Toppa resterande bröd med lax, crème fraiche, rom, rödlök och oxalis eller dill. Lunchen är klar, servera!

 

Fler goda recept:

 

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Annons