Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Torsk med gräddkokt svartkål

19 mar, 2018 
AvFemina
Svartkål blir allt populärare. Nyttig och god, och så ger den härligt tuggmotstånd. Testa det här goda receptet på torsk med gräddkokt svartkål.
Annons

RECEPT

(4 personer)

ca 700 g torskrygg

400 g svartkål

1 msk smör

3 dl hönsbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

1 dl sötmandel

TILL SERVERING:

parmesanost

nykokt potatis

BEREDNING:

1. Skär bort mittsträngen på kålen och skär resten i mindre bitar. Fräs kålhacket lätt i en klick smör under omrörning. Häll på buljong och grädde. Låt småkoka så att såsen tjocknar något, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär mandeln tunt och rosta den i torr panna.

3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i fisken, dra bort från värmen precis när vattnet börjar koka igen. Lägg på ett lock, låt stå och dra i ca 10 min.

4. Servera fisken tillsammans med kålen och rostad mandel. Lite hyvlad parmesanost och kokt potatis är gott till.

Annons