ANNONSSAMARBETE MED VIKING LINE
kryssning weekend lyx viking glory östersjön spa

Under kalla och gråa vintermånader drömmer vi om en weekend getaway med någon vi tycker om, fylld med god mat och avkoppling i en härlig miljö. Unna dig en sådan helg utan att behöva krångla med flyg, boende och dyra kostnader utomlands – med en lyxkryssning på Viking Glory.

Glöm allt du vet om den typiska Östersjö-kryssningen. Viking Glory är en ny kryssning med ett helt nytt koncept som genomsyras av lyx och elegans, och som är helt perfekt för en weekend med bästa vänner eller partner. Här listar vi tre anledningar varför du ska unna dig en kryssning med Viking Glory i vår.

1. Miljö

Den främsta anledningen som skiljer Viking Glory från andra fartyg är miljön ombord, som är modern, stämningsfull och elegant. Inredningen är signerad det svenska arkitektkontoret Koncept Stockholm, som tidigare inrett bland annat trendhotellet Haymarket by Scandic i Stockholm.

kryssning lyx viking glory weekend design haymarket

Inredningen har likheter med interiören på hotell Haymarket, vilket skapar en mysig hotellkänsla på kryssningen.

De allmänna utrymmena på fartyget går i toner av mörkblått och trä. De stora panoramafönstren gör att du kan njuta av skärgården var du än befinner dig när du är på båten. Precis som de allmänna utrymmena går även hytterna i samma moderna och snygga design.

kryssning lyx viking glory weekend hytt svit

Hytternas inredning skapar känslan av riktiga hotellrum, snarare än den klassiska hytten. De lyxiga temasviterna är över 60 kvm stora och har en privat jacuzzi.

2. Archipelago Spa & Wellness

Längst fram i fören, med utsikt över havet och skärgården, ligger fartygets spa – en upplevelse fylld med behandlingar, bad, bastu och snögrotta. Ta med ditt resesällskap och njut i den varma bubbelpoolen eller koppla av i panoramabastun, där ni kan blicka ut över havet.

kryssning lyx viking glory weekend spa bubbelpool

På spat finns flera olika pooler och bastur.

För den som vill lyxa till det lite extra finns det sköna behandlingar signerade högklassiga BABOR – ett lyxvarumärke känt från femstjärniga hotell världen över.

kryssning lyx viking glory weekend babor spa behandling massage

Bland behandlingarna hittar du allt från helkroppsmassage och kroppspeeling, till återfuktande ansiktsbehandlingar och frans- och brynfärgning.

Sugen på en behandling? Spana in utbudet!

För den aktive finns det både gym och träningssal i anslutning till spat. Där hittar du allt från avslappnande virtuell yoga till svettig högintensiv träning och dans.

3. Mat & dryck

En nyskakad cocktail på lönnkrogen Algoth's eller frukost med guldkant på skärgårdsoasen Kobba? Viking Glory har satsat rejält på matupplevelsen och restaurangutbudet ombord. Med ett tiotal restauranger att välja bland finns något för alla smaklökar – och alla tillfällen.

kryssning lyx viking glory weekend skaldjursplatå restaurang

Missa inte skaldjursplatån med hummer, havskräftor, musslor, ostron och färska och rökta räkor.

Kanske åker du i väg på ett födelsedagsfirande tillsammans med nära och kära? Då kan du boka in fantastiska Fyren.

kryssning lyx viking glory weekend chambre separee middag

Fyren är en inglasad och roterande chambre séparée för sällskapet som vill njuta av mat och dryck på kryssningens utan tvekan bästa utsiktsplats.

För den som inte riktigt kan bestämma sig finns Market, Östersjöns första saluhall.

kryssning lyx viking glory weekend market restaurang

Market har allt från rykande färsk pizza till klassisk husmanskost.

Se hela restaurangutbudet på Viking Glory här!

Boka in en dygnskryssning och unna dig en helg på havet med allt i ett. Kryssningen avgår från Stockholm klockan 20.00 mot Mariehamn och Åbo, och är tillbaka i Stockholm kvällen därpå vid 19.00.

För den som vill lyxa till det mitt i veckan går det också – Viking Glory går nämligen från Stockholm varje kväll, alla dagar i veckan.

Läs mer om Viking Glory och boka din lyxkryssning!

Mest läst