Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kimberly missbrukade smärtstillande – sedan fick hon veta dotterns hemlighet

08 mar, 2021 
Kimberly Ladd led länge av ett opiummissbruk, där hon letade smärtstillande tabletter hela tiden.
Men det var först när dottern hamnade i samma missbruk som hon själv tidigare varit i, som Kimberly bestämde sig för att ta tag i problemen i samhället – i dag driver hon en organisation för att stoppa drogerna.
– Det krävs bara en person för att göra skillnad i någons liv. Jag vill inte att det här ska hända någon annans barn, säger Kimberly Ladd till People.
Annons
7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (FEMINA)Brand logo
7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (FEMINA)

Sett utifrån, så såg amerikanska arméhustrun Kimberly Ladds liv lyckat ut 2007. Hon och maken, en krigshjälte, uppfostrade två döttrar i Spring Hill i delstaten Tennessee, samtidigt som hon var omtyckt på jobbet.

Men Kimberly hade en mörk hemlighet, som ingen kände till – hon var också beroende av opiater.

– Jag kunde inte känna något utan dem. När det var som värst är det allt man kan tänka på, säger hon till People.

Det började oskyldigt med att Kimberly tog några av sin fars överblivna smärtstillande tabletter när hon hade ont i huvudet, men det eskalerade snabbt, i takt med att hon fick problem i äktenskapet. Missbruksproblemen blev värre och värre, och Kimberly plockade på sig piller överallt där hon kom över dem.

– Ju mer man använder, desto mer behöver kroppen. Det tar inte lång tid innan man tappar kontrollen.

Till slut kunde Kimberly Ladd få hjälp, när hon tillsammans med maken hittade stöd i en grupp för troende krigsveteraner 2012.

Annons

Kimberlys höggravida dotter missbrukade också

Sex år senare skulle dock beroendet sätta klorna i hennes familj igen. Då fick Kimberly nämligen veta att hennes dotter, som var gravid i sjunde månaden, led av samma missbruksproblem som hon själv hade haft. Desperat efter hjälp körde hon dottern till ett sjukhus i närheten – men sjukhuset konstaterade att de inte kunde göra något. I stället hänvisades familjen till en annan instans flera timmar bort. Det ledde till att dottern hade hunnit få abstinens innan de kom dit, något som sjukhuset inte kunde hantera.

– Jag kände ”Vad är det som händer?” Hur kan två sjukhus inte se det här som ett akutfall? Jag bara höll om henne, grät med henne, allt det. Som mamma var jag arg.

Till slut lyckades dottern få vård, och har hållit sig ren sedan dess. Men händelsen blev en vändpunkt för Kimberly – och hon började jobba för att förhindra att fler dras in i missbruksproblem. 2018 lämnade hon sitt jobb och startade upp en grupp som ska informera om missbruksproblem i Tennessee.

– Det krävs bara en person för att göra skillnad i någons liv. Jag vill inte att det här ska hända någon annans barn, säger Kimberly Ladd till People.

Annons