Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnans ilska – inga kläder från kedjorna passar

26 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok/PExels.
Efter en shoppingtur fick Ash nog av klädkedjornas små storlekar.
Nu väcker hon uppmärksamhet för en video där hon kritiserar märken som H&M, Zara och River Island för deras små storlekar.
– Sluta låtsas att ni är inkluderande, säger hon i videon.
Annons
Forskningen visar: Kurviga kvinnor är lyckligare och lever längreBrand logo
Forskningen visar: Kurviga kvinnor är lyckligare och lever längre

Att försöka gå på en shoppingtur men inte kunna hitta några kläder som är tillräckligt stora är nedslående, och kan minst sagt vara frustrerande.

En som har tröttnat på små klädstorlekar är kvinnan Ash, som nu väcker uppmärksamhet med en viral video på sociala medier-appen TikTok. Ash, som säger att hon har storlek 44-46 – brittiska 16/-18 –, var rasande efter en shoppingtur där hon besökte många av de stora kedjorna och inte hittade några kläder som passar.

– Jag gick och shoppade igår och vet ni vad jag köpte? Ingenting. Jag ska berätta varför. Zara, River Island, H&M, Primark, Mango – ni gör mig skitirriterad. Ni alla går mig på nerverna och jag ska berätta varför. Sluta låtsas att ni är inkluderande och säg bara rakt ut att ni hatar tjocka tjejer, säger Ash i videon.

Annons

Ilskan mot klädstorlekarna

Hon berättar att hon gått in på Zara och plockat upp kläder i de största storlekarna – men att plaggen är i samma storlek som hennes arm.

– Vad ska jag göra, köpa 15 svarta satinklänningar för att få ihop en outfit? Sy ihop dem alla för att få tillräckligt material? Ni går på mina nerver, säger hon i videoklippet.

Videon har setts över en miljon gånger, och fått flera tusen kommentarer, där många delar med sig av sina egna erfarenheter av att handla i samma butiker.

”Det jag hatar är croppat eller hudnära! Jag är inte bekväm med något av det som kurvig tjej och det är så svårt att hitta en normal topp”, skriver en person.

”Det här är anledningen till att de flesta av mina kläder är från Marks & Spencer... det enda som passar mig på Zara är parfym”.

”Högre tack för det här är mitt dagliga problem”, skriver en annan.

@ashleighhuish

High street shops are king of the pretenders FYI…I’m a uk size 16/18!!! None of your clothes FIT! #riverisland #mango h&m #primark #zara #fatface

♬ original sound - ashleighhuish
Annons