Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Meteoriten kraschade in i kvinnans hus – och landade i sängen

22 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Kanadensiska Ruth Hamilton var centimeter från döden när en meteorit kraschade in genom hennes tak.
Det var först när hon tände lampan efter att hennes hund börjat skälla som hon upptäckte den stora stenen – bredvid kudden där Ruth legat och sovit.
– Jag kände det inte, berättar hon.
Annons
82-åriga Wally Funk tar revansch, nekades rymdfärd för att hon var kvinnaBrand logo
82-åriga Wally Funk tar revansch, nekades rymdfärd för att hon var kvinna

Ruth Hamilton, 66, låg och sov i sin säng i hemmet i kanadensiska Golden i British Colombia den tredje oktober, när hon halv tolv på kvällen väcks av att hennes hund skäller, följt av vad hon beskriver som ”en explosion”. När hon tände lyset upptäckte hon ett hål i sitt tak, och var rädd att ett träd hade fallit mot huset. Det var inte förrän hon ringde larmcentralen och pratade med en operatör, som hon gjorde en otrolig upptäckt.

Mellan hennes kuddar i sängen låg en stor svart sten, som vägde över ett kilo.

– Jag kände det inte. Den rörde mig inte. Jag hade skräp i ansiktet från gipsväggen, men hade inte ens ett litet skrapsår, berättar Ruth Hamilton.

Annons

”Skakade och var rädd”

När hon först upptäckte stenen i sin säng förstod hon inte vad det var, och polisen undersökte om det var något som kunde ha kommit från en byggarbetsplats i närheten. Arbetarna berättade att de inte hade sprängt någonting som skulle ha kunnat flyga iväg, men att de däremot sett en ”klarlysande boll på himlen”. Den informationen gjorde att man började misstänka att stenen i Hamiltons säng faktiskt kom från rymden – något som senare kunde bekräftas av forskare på University of Western Ontario.

Hålet i Ruths tak.

– Jag skakade och var rädd när det hände, för jag trodde att någon hade hoppat in eller att det var en pistol eller något. Det var nästan en lättnad att det bara kunde ha ramlat ur rymden, säger Ruth Hamilton.

Annons

Forskarna på University of Western Ontario ber nu de andra invånarna i staden Golden att hålla utkik efter andra stenar som skulle kunna vara meteoriter från rymden. De undersöker också Hamiltons sten fortfarande, men när de är klara med den vill hon få den tillbaka.

Rymdstenen som landade i sängen.

– Mina barnbarn kan säga att deras farmor nästan blev dödad i sängen av en meteorit.

Källa: Huffpost.

Annons