I annonssamarbete med Schwarzkopf

Är du en flitig salongsbesökare som aldrig skulle drömma om att slinga ditt hår hemma i badrummet? Då har vi en glad nyhet till dig – med dagens hemmafärgning får du lika fint resultat som hos frisören!

5 myter om hemmaslingning

Många seglivade myter hänger kvar, tror du på dessa?

1. Resultatet blir inte naturligt

Så länge tonen på slingorna inte är för långt ifrån din naturliga hudton så kommer resultatet bli lika naturligt som på salong. Slingor är särskilt enkelt att få till då de blandas in i håret och inte ger en markant kontrast mot ansiktet. Tänk så här: vill du ha en subtil förändring är en hemmaslingning klockrent, men vill du ha en större förändring som att gå från mörk till väldigt ljus – gå till en frisör.

2. Färgen håller inte lika länge som en salongsfärgning

En hemmaslingning håller exakt lika länge som den du gör på salong. Tänk bara på att ta hand om håret med vårdande produkter som färgbevarande schampo och inpackning, och glöm inte att avsluta din slingning med den färgbevarande krämen som medföljer ditt färgningskit.

En slingning du gör hemma håller lika länge som en salongsslingning.

 3. Det går inte att kontrollera att färgen passar mig

Är du osäker på hur färgen kommer bli i ditt hår? Färga en slinga i nacken, inspektera hur färgen ser ut i dagsljus – och känner du dig nöjd så slingar du resten av håret. Så enkelt!

4. Håret blir kycklinggult

En seglivad myt som inte stämmer. Dagens hårfärgningar håller otroligt hög kvalité och så länge du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer resultatet bli fantastiskt. Se särskilt till att inte ändra på verkningstiden och inte välja en för svag blekning om du har en mörkare hårfärg. Läs på förpackningen för att se hur många blekningssteg du behöver för att uppnå önskad nyans. En kall blond ton kräver oftast att du väljer en produkt som bleker i fler steg men om du vill ha en varmare nyans räcker det oftast med en svagare blekning.

Feminas bloggare Cecilia Blankens som är en van salongsslingare har testat hemmafärgning. Läs om det här. Cecilia ville ha en trendig varm blond nyans och valde därför en svagare blekning som bleker i 4 steg.

5. Håret slits av hemmafärgning

Du förstör inte ditt hår genom att färga det hemma – så länge du läser instruktionerna och följer den rekommenderade verkningstiden. Med slingkitet så kommer också en färgbevarande och återfuktande inpackning som ger håret en ordentlig fuktboost som avslutning.Var noga med att välja en produkt av hög kvalité som skyddar och vårdar håret under blekningen.

Slinga hela håret hemma med proffsigt resultat

Schwarzkopf Blonde är en hemmaslingning för hela håret eller för att fixa utväxten mellan salongsbesöken. Blonderingen innehåller OmegaPlex som ger maximal vård till håret innan, under och efter blonderingsprocessen. Plex-teknologi fanns tidigare bara tillgängligt på salong, men finns nu tillgängligt för hemmabruk med Schwarzkopf Blonde. Blonde finns att köpa på Åhléns, H&M, ICA, COOP och på Lyko.se.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: