ANNONSSAMARBETE MED VENUS

Känns det som att du får stubb direkt efter att du rakat? Har du också känslig hy eller är rakning helt enkelt inte din favoritsyssla, så är det viktigt att lära sig knepen som gör resultatet lite mer långvarigt. Hur länge du förblir stubb-fri handlar nämligen inte bara om hur ofta du rakar dig – utan snarare om rätt teknik, vilken rakhyvel du använder och att förbereda huden.

1. Raka som sista steg i duschen

Genom att först tvätta bort smuts och olja från huden så kommer du åt håret i roten vilket ger en närmare rakning. Lämna därför rakningen till den sista delen av din dusch- eller badrutin. Vattnet värmer också upp huden och mjukar upp hårstråna vilket gör det enklare att raka och minimerar risken för skador och röda prickar.

byta blad

Låt rakhyveln säga klick – byt dina blad ungefär var 5-10:e rakning för att slippa slöa blad.

2. Glöm inte byta blad – oftare än du tror

Om bladet på din rakhyvel är slött så kommer du inte få någon nära rakning och stubben kommer komma mycket snabbare än om du haft en vass rakhyvel. För att motverka det, var noga med att byta blad ofta, rekommendationen är att byta ungefär var 5-10:e rakning, men det beror på hur ofta du rakar och vilken hårtyp du har.

Ett tydligt tecken på att det är dags att byta är att hyveln känns slö, att den drar i håren och inte glider över huden på samma sätt som tidigare. Om du också märker att din hud är mer irriterad än vanligt efter rakning, då är det dags att byta.

Vilken hyvel ska man välja? Oavsett vilken typ av rakhyvel du väljer så är det viktigt att du hittar en som fungerar för dina behov. Gillette Venus har ett stort utbud av rakhyvlar vilket gör det enkelt att hitta en som du gillar. Och kom ihåg – du behöver inte byta ut hela rakhyveln, det räcker med bladet.

3. Exfoliera regelbundet

Gör det till en rutin att exfoliera en gång i veckan eller innan du ska raka för att få en effektivare rakning. Genom att använda en kroppsskrubb tar du bort döda hudceller som ligger på hudens yta och som annars skulle hamnat i din rakhyvel och gett dig ett sämre resultat.

4. Använd alltid rakgel

En duschgel är utformad för att ta bort smuts och olja från huden och ger inte bästa resultatet när du ska raka dig. En rakgel däremot innehåller mjukgörande ingredienser anpassade för att din hyvel ska glida lätt över huden. Vill du ha en nära rakning utan risk för skador – använd en rakgel.

5. Ta hand om din rakhyvel

Om du förvarar din rakhyvel i duschen som är en fuktig och blöt miljö så förkortar du livslängden på dina rakblad. Om du i stället alltid sköljer av hyveln så att gammalt hår och rakgel inte ligger kvar, torkar av den och förvarar den på en torr plats så kan du använda samma blad längre.

stressa inte

Stressa inte! Låt rakningen få ta lite tid så du slipper småsår och röda prickar.

6. Stressa inte när du rakar

Största faran när du rakar är att stressa, det ökar nämligen risken för fula sår, röda prickar och missade fläckar. Ta din tid när du rakar så slipper du missar och din rakning håller längre.

7. Återfukta huden

Vad du gör efter att du rakat påverkar också hur länge rakningen håller. Genom att smörja in huden som rakats så återfuktas den och lugnas, vilket leder till ett bättre resultat med mindre röda prickar och inåtväxande hår.

8. Var inte för hårdhänt

Om du trycker för hårt på huden när du rakar så kan du irritera den. Håll hyveln med lätt hand och låt den glida över huden för att undvika att skapa irritation.

SE OCKSÅ: Därför ska du inte duscha för ofta
0:48

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Därför ska du inte duscha för ofta

(0:48)

Slå på ljud
Mest läst