ANNONSSAMARBETE MED NIVEA

Pigmentfläckar, även kallat hyperpigmentering, är pigmenterade fläckar som kan dyka upp på huden lite när som helst under livets resa. Vanligast är att pigmentfläckarna dyker upp på ansiktet eller på ovansidan av händerna.

Därför uppstår pigmentfläckar

De vanligaste orsakerna till pigmentfläckar är solexponering, åldrande och hormonförändringar, till exempel i samband med medicinering eller graviditet – vilket kan leda till att melaninproduktionen hamnar i obalans. Melanin är ett pigment som finns naturligt i vår hud och är grunden till varje människas naturliga hudfärg. När melaninproduktionen hamnar i obalans så producerar huden för mycket melanin vilket resulterar i att mörka fläckar dyker upp på huden – så kallade pigmentfläckar.

dagkram

NIVEA:s LUMINOUS630 Anti Dark-Spot-serie hjälper till att motverka pigmenteringar.

Pigmentfläckar är helt ofarliga, men för vissa kan de mörka fläckarna kännas besvärande, särskilt om man fått dem i ansiktet. Vill man jobba på att få en jämnare hudton och känner att man saknar lite av sin lyster finns det hjälp att få – satsa på hudvårdsprodukter som både reducerar och motverkar uppkomsten av mörka fläckar på huden.

Så motverkar du att nya fläckar uppstår

För att undvika att nya pigmentfläckar uppstår är det viktigt att skydda huden från solen, oavsett din hudton eller hudtyp. Addera gärna en solkräm till din hudvård året runt och försök att undvika stark solexponering.

Serum kram

I NIVEA:s LUMINOUS630 Anti Dark-Spot-serie hittar du bland annat ett serum och en dagkräm.

Om du vill reducera redan befintliga pigmentfläckar är en rekommendation att använda en specialanpassad hudvård som jobbar på att reducera pigmenteringar. NIVEA:s LUMINOUS630 Anti Dark-spot-serie hjälper till att reducera mörka fläckar, jämna ut huden och ge lyster.

Börja morgonen med en kombination av LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum och därefter LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Day Fluid. Och avsluta dagen med att rengöra ditt ansikte och applicera LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum och därefter LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Night Cream.

Night

Kvällsrutinen från NIVEA:s LUMINOUS630 Anti Dark-Spot-serie ger lyster och en jämnare hud.

Foreefter

NIVEA:s LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum visar synliga resultat enligt en klinisk studie.

Studier visar att synliga resultat går att se redan efter 4 veckors användning av LUMINOUS630 Anti Dark-Spot Serum och en kontinuerlig förbättring övertid.*

*Klinisk studie, STDR-070239C, maj 2020