ANNONSSAMARBETE MED DECLEOR
Artikeln innehåller reklamlänkar

Om du någonsin gått på en kroppsmassage så vet du hur energigivande och avslappnande det kan vara. Man känner sig nästan som en ny människa efteråt, och kan också uppleva att man nästan går lite rakare i ryggen och att huden blivit uppstramad. Detsamma gäller för en ansiktsmassage, våra ansiktsmuskler fungerar nämligen på samma sätt som musklerna i resten av kroppen och de går att träna på samma sätt.

Därför ska du träna ditt ansikte

Ansiktet är fullt av muskler som vi använder varje dag och de kan bli trötta och spända. Huden i ansiktet utsätts också för väder och vind, och kan gynnas av att stimuleras inifrån. En ansiktsmassage fungerar precis som en kroppsmassage, den stimulerar blodcirkulationen i huden vilket ger huden en naturlig lyster. Samtidigt kommer du upptäcka att huden känns som ny, uppstramad och avstressad.

decleor

Genom att massera ansiktet med mjukgörande olja får vi även en aromatisk upplevelse.

När och hur länge man ska massera

Man gör självklart som man vill och när det passar, men ett förslag är att börja och avsluta varje dag med en ansiktsmassage. Ungefär 2-3 minuters massage om dagen kommer att göra en märkbar skillnad, men är det knappt om tid så är en minut bättre än ingenting. En ansiktsmassage på morgonen ger en bra start, det är ett mjukt sätt att vakna upp och huden får nytt liv inför dagen som väntar. Att sen avsluta dagen på samma sätt får oss att varva ner innan vi ska sova och hjälper dina celler i huden att förnyas under natten.

nattbalsam

Decléors Lavender Fine Night Balm (länk till Skincity) är ett anti-agings balsam som doftar ljuvligt av lavender.

Vilka produkter ska du massera med?

Det är skönt att massera med en mjukgörande produkt, eftersom händerna då glider lätt och mjukt över huden. Ett nattbalsam och ett eteriskt oljeserum med aromessence ger just den effekten och gör massagen till en avkopplande och aromatisk upplevelse.

Decléors Lavender Fine Night Balm (länk till Skincity) och Lavender Fine Aromessence (länk till Skincity) är båda utvecklade för att masseras in i huden. Samtidigt bidrar produkterna till en starkare och slätare hud med mer lyster.

olja

Decléors Lavender Fine Aromessence (länk till Skincity) är ett anti-aging oljeserum som ger huden lyster.

Lavender Fine Night Balm är ett anti-aging balsam som appliceras på ansikte och hals innan läggdags. Den har en återfuktande och mjukgörande effekt och innehåller eteriska oljor av lavendel och iris, som lugnar och stramar upp. Lavender Fine Aromessence är ett naturligt anti-aging oljeserum med eterisk olja från lavendel och iris, som känns silkeslen mot huden. Den är full av antioxidanter som skyddar huden.

Guide: Träna dina ansiktsmuskler med en ansiktsmassage

 • Värm upp de utvalda produkterna mellan händerna.
 • Lyft upp händerna mot ansiktet och ta ett djupt andetag så att kroppen slappnar av.
 • Applicera produkten på ansikte och hals i långa, mjuka drag.
 • Placera fingertopparna under dina läppar som om du skulle skriva på ett tangentbord och tryck sedan utåt. Upprepa rörelsen runt underläppen.
 • Flytta fingertopparna upp till "leende"-rynkorna på höger sida av näsan, och upprepa rörelsen från steget ovan tre gånger. Föreställ dig att du "drar" i rynkan.
 • Upprepa rörelserna tre gånger vid "leende"-linjerna på vänster sida av näsan.
 • Flytta fingertopparna upp i mitten av pannan och upprepa rörelserna från tidigare. Dra upp och ner tre gånger.
 • Flytta nu fingertopparna upp till höger tinning och upprepa rörelserna tre gånger.
 • Upprepa vid vänster tinning.
 • Flytta fingertopparna upp mellan ögonbrynen och upprepa rörelserna tre gånger. Dra utåt mot ögonbrynen.
 • Placera händerna på olika ställen i ansiktet -S på kinderna och över ögonen, för att kyla ner ansiktet och slappna av.

Klicka på videon för att se ännu mer tips!

Mest läst