Kvinna som tvättar håret

Foto: Rido
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Slå på ljud

Att tvätta håret är något vi alla kan göra i sömnen – men gör vi det på rätt sätt är frågan? De allra flesta gör ett stort misstag när de tvättar håret, som dock är lätt att ändra på. Det gick en frisören Felicity ut med på Twitter, något som The Mirror sedan lyfte, och som fått många att se över sin hårtvättningsrutin.

Felicity skriver på Twitter att hon har insett att det inte är alla som schamponerar håret två gånger när de tvättar det – och att det är något alla borde göra.

”Första gången så rengör man håret på alla oljor och hårprodukter som har byggts upp, så att när man schamponerar håret för andra gången så gör schampot det som det är menat att göra”, skriver hon på Twitter.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

Frisören ger flera viktiga tips

Hon kommer också med fler tips på hur man ska fördela sitt schampo.

”Också, applicera bara schampo i hårbotten och när du sköljer bort det så för du ut det i mitten och i topparna. Sen applicerar du balsam bara i mitten och i topparna, och använder dina fingrar eller en bredtandad kam för att trassla ut håret i duschen medan balsamet sitter i”, skriver hon och fortsätter:

”Och för det sista kom ihåg att bara tvätta håret 2-3 gånger i veckan, för övertvättning kan göra att det blir fetare och skadar ditt hår”.

Så stor skillnad gör hårtvättningstekniken

Felicitys tips verkar ha fått den effekt hon var ute efter – flera personer reagerade snabbt på de bra och matnyttiga tipsen.

”Så jag såg det här igår och bestämde mig för att schamponera tvåa gånger när jag tvättade håret idag... omg tack!”, skriver en person och fortsätter:

”Mitt hår mår verkligen bättre nu! Jag kan inte fatta hur stor skillnad det faktiskt gjorde – eller att jag är 26 och äntligen har lärt mig hur man tvättar håret på rätt sätt från en tweet”.

Vanliga misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

En annan skriver:

”Det här är vad de borde lära oss i skolan”.

En annan som svarar drar en parallell till hudvård, och menar att man ska tvätta håret på samma sätt som man tvättar ansiktet.

”Det är så här vi ska tvätta våra ansikten också. Först får vi bort smink/oljor/ solskyddsfaktor och andra gången tvättar man faktiskt ansiktet”

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud