ANNONSSAMARBETE MED JABUSHE

Du har säkert en noggrann hudvårdsrutin när det kommer till ansiktet och kanske till och med för kroppen. Men något som många glömmer eller struntar i är att smörja in halsen och dekolletaget som faktiskt båda är känsliga och viktiga områden att komma ihåg. Vi har pratat med Jabushes hudterapeut Marie Oddsson om varför dessa områden inte ska glömmas bort i den dagliga hudvårdsrutinen.

Med sommaren och den första vårsolen på ingång är det desto viktigare att tänka på hals och dekolletage då dessa kommer exponeras mer när vi väljer lättare kläder och mer urringat på sommarklänningar och linnen. Det bästa sättet att ta hand om dessa områden är genom att vara noggrann med att smörja in just där.

– Det är vanligt att vi glömmer det helt. Så kom ihåg att tillföra fukt, mjukgörande, uppstramande och solskydd även till hals och dekolletage-området.

Halsen och dekolletaget utsätts för sol, föroreningar, avgaser och rengöringar som torkar ut huden, precis som ansiktet.

– Eftersom vi sällan, eller aldrig, skyddar detta område på kroppen kommer vi fortare se ålderstecken så som linjer, rynkor och pigmentförändringar, förklarar Marie Oddsson.

Varför är just halsen och dekolletaget så känsligt?

– Vi har mindre talgkörtlar på halsen, vilket gör att huden blir fortare torr och tappar sin spänst. Både hals och dekolletagehuden är något tunnare och ömtåligare och förlorar därför både elasticitet och fukt fortare än andra kroppsdelar.

Vad kan man räkna med för skillnad om man smörjer in dessa områden?

– En mjukare, mer följsam hud med jämnare hudton och mer lyster.

Vad ska man tänka på kring sin dagliga hudvårdsrutin?

– Det beror på så många saker, men i stort sett – se till att du har en mild och effektiv rengöring som inte torkar ut din hud. Rengör huden en till två gånger om dagen. Använd en till ett par produkter som passar din hudtyp och ålder. Byt eller lägg till någon produkt när vi byter årstid. Utöver det så har du sömn, kost, motion, stress, sjukdomar, fel hudvårdsprodukter med mera som påverkar hudens utseende.

Jabushe

Jabushe Neck & Décolletage Firming Cream 50 ml. Shoppa här!

Jabushe Neck & Décolletage Firming Cream har tagits fram för det känsliga hals- och

dekolletageområdet. Den ger spänst och lyster och minimerar pigmentfläckar, rynkor och fina linjer. Krämen innehåller jojobafröextrakt som förbättrar hudens fasthet och elasticitet och innehåller extrakt som jämnar ut hudtonen och har en blekande effekt på pigmentfläckar orsakade av solen. Krämen ger även ett lätt skimmer åt huden.

  • Jabushes produkter är baserade på svensk forskning och effekten är kliniskt

    dokumenterad.

  • Alla Jabushes hudvårdsprodukter är utvecklade och tillverkade i Sverige.
  •  100% veganskt innehåll.

Shoppa produkten Jabushe Neck & Décolletage Firming Cream här!

Mer läsning

Femina