ANNONSSAMARBETE MED LUMENE

Brukar du använda första bästa kräm du hittar eller är du en renodlad hudvårdsnörd som lusläser ingredienser och slänger dig bekvämt med ord som hyaluronsyra och retinol? Oavsett vem du är, är det bra att fokusera på produkter som är anpassade efter din ålder och hud. Då huden genom livet har olika förutsättningar och behov.

Någon som verkligen uppskattar den där self care stunden för sig själv är influencern och Vattnet går-poddaren Nina Campioni. Hon har som hon själv säger ”gått från att inte ha någon rutin alls kring hudvård”, till att verkligen prioritera den stunden för sig själv.

– Kanske är det åldern som gör att jag insett att huden behöver lite kärlek och sömn för att må bra, säger hon.

Hennes morgonrutin i badrummet får gärna gå snabbt. Lite kallt vatten i ansiktet och sen serum, ögonkräm och dagkräm på det. Men på kvällen ger hon sig själv lyxen att rengöra ordentligt, ibland med en mild peeling och sen varvar hon mellan att köra en nattmask eller alla stegen: serum, ögonkräm och nattkräm.

– Jag älskar känslan av att vakna upp och ha en mjuk och fräsch hy.

Med åldern tappar huden sin naturliga elasticitet och rynkor och fina linjer uppkommer.

– Mitt naturliga "glow" är borta. Man får inte längre den där extra boosten av färsk nyponros-feeling när man vaknar efter två barn och har passerat 40. Jag har tacksamt nog aldrig haft en problemhy men nog är den lite tunnare än den var för tio år sen, säger Nina.

Nina som också öppet i sina sociala kanaler pratat om att hon hamnat för tidigt i klimakteriet har märkt av att hormonförändringarna också påverkat hennes hud.

– Nu behöver jag en något fetare kräm än tidigare. Huden blir tunnare och torrare och det var en nyhet för mig, berättar hon.

"Serumet smälter in i huden"

Nu har hon testat Lumenes nya serie – Nordic Bloom Vitality. Produkter som har tagits fram speciellt för mogen hud och hjälper till att bearbeta avancerade ålderstecken så att huden ser både slätare och fräschare ut.

Serien innehåller tre produkter: Anti-Wrinkle & Revitalize Rich Day Cream, Anti-Wrinkle & Revitalize Oil Serum och Anti-Wrinkle & Revitalize Overnight Balm.

– Jag älskar serien. Dels tycker jag förpackningen har en sådan otroligt härlig färg och sen är doften magisk, inte för mycket men inte för lite. Framför allt är det som att serumet smälter in i huden, den går in direkt på ett effektivt sätt och krämerna är så lena och mjukgörande.

Nina tycker att det är allt viktigare att använda produkter som är anpassade efter hennes nya förutsättningar.

– Min hud är inte lika spänstig som den en gång var vilket är helt okej men det fina är att jag nu på ett helt annat sätt känner att jag vill ta hand om min hy på ett annat sätt än jag tidigare gjort. Då gör jag val som är anpassade för det.

Nordic Bloom Vitality

Produkterna innehåller en stimulerande kombination av innovativa naturliga växtbaserade pre-retinolförening av nordiska bär. Den milda pre-retinolföreningen bidrar till att göra linjer och rynkor i huden mindre synliga, jämnar ut hudtonen och gör huden slätare. Serien är också berikad med Lumenes vitaliserande blandning av nordisk mjölkört och nordisk lingonfröolja som hjälper till att göra avancerade ålderstecken mindre synliga. Serien är vegansk och produkterna innehåller upp till 98 % ingredienser med naturligt ursprung.

NORDIC BLOOM VITALITY Anti-Wrinkle & Revitalize Oil Serum vitaliserar omedelbart mogen och torr hud och bidrar till att avancerade ålderstecken, som rynkor, glåmighet, torrhet och förlorad volym, blir mindre framträdande. Detta lyxiga oljeserum innehåller pre-retinol av nordiska bär och nordisk mjölkört som vårdar huden och omedelbart återställer en ungdomlig lyster. Det veganska serumet innehåller 97 % ingredienser med naturligt ursprung.

Flaskan är delvis tillverkad av återvunnet glas och den kan även återvinnas i glasinsamlingen. Ta bara loss pumpen från flaskan först. Pumpen är huvudsakligen gjord av plast och kan återvinnas som plast om plastinsamling finns. Kostar 349 kronor.

NORDIC BLOOM VITALITY Anti-Wrinkle & Revitalize Rich Day Cream
vårdar mogen och torr hud hela dagen och bidrar till att avancerade ålderstecken, som rynkor, glåmighet, torrhet och förlorad volym, blir mindre framträdande. Den fylliga cremen innehåller pre-retinol av nordiska bär och nordisk mjölkört för att intensivt återfukta och återställa huden så att den ser slätare, fylligare och smidigare ut. Den veganska dagcremen innehåller 97 % ingredienser med naturligt ursprung.

Burken och locket är gjorda av plast och kan återvinnas om plastinsamling finns. Lossa bara locket från burken först. Kostar 299 kronor.

NORDIC BLOOM VITALITY Anti-Wrinkle & Revitalize Overnight Balm
vårdar mogen och torr hud under natten och bidrar till att avancerade ålderstecken, som rynkor, glåmighet, torrhet och förlorad volym, blir mindre framträdande. Den fylliga nattcremen innehåller pre-retinol av nordiska bär och nordisk mjölkört för att vårda huden under natten så att den ser fräsch och strålande ut på morgonen. Den veganska nattcremen innehåller 98 % ingredienser med naturligt ursprung.

Burken och locket är gjorda av plast och kan återvinnas om plastinsamling finns. Lossa bara locket från burken först. Kostar 299 kronor.

Ta mig till produkterna hos Lumene

Se också: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy
1:59

Efter reklamen: Se också: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Mer läsning

Femina