Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Modern beehive – kändisarnas nya favoritfrisyr

21 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCourtesy of FOCUS FEATURES
60-tal hår
60-talet är tillbaka – i alla fall i hårväg.
En av de hetaste frisyrerna som kändisarna testar på i år är den klassiska beehiven, men i modern tappning.
Spana in för inspiration, och testa själv!
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Är det en frisyrtrend som har varit återkommande under 2021, både på röda mattan och på vita duken, så är det den klassiska 60-talsfrisyren beehive. Frisyren, som fått sitt namn för att den efterliknar just en bikupa med sin volym upptill på huvudet, användes av många kvinnor på 1960-talet och kunde emellanåt växa till enorma proportioner.

I nutid så har stjärnorna sportat en mer modern version av retrolooken. Först ut med trenden på röda mattorna var modeikonen och artisten Dua Lipa, som hade en uppsatt beehive med ansiktsinramande slingor på Brit awards i maj. Hon verkar dock ha inspirerat flera, som Sex education-skådespelaren Aimee Lou Wood. Wood gick på Bafta TV Awards i juni med en egen tolkning på beehiven, och matchade frisyren med en blommig klänning när hon vann pris för bästa kvinnliga skådespelare i komedi.

Annons
Dua Lipa.

Frisören: Inspirerades av Brigitte Bardot

Aimees frisör Patrick Wilson konstaterar för Glamour att han inspirerades av Brigitte Bardot.

– Inspirationen till Aimees look kommer från 60-talet – tänk Brigitte Bardots beehve-siluetter. Klänningen var från Miu Miu och så fort jag såg kragen visste jag att vi behövde köra en håruppsättning. Jag ville skapa något som kändes som en hint mot Brigitte, men som fortfarande kändes som Aimee.

Aimee Lou Wood.

Även The queen's gambit-skådespelaren Anya Taylor-Joy, som redan i Netflix-serien visade att hon passar utmärkt i 60-talsmode, har visa upp sig i en beehive. I nya skräckfilmen Last night in Soho har stjärnan en blond beehive, men satsar på en lockig och utsläppt variant istället för en håruppsättning.

Annons

Så stylar du en modern beehive själv

Anya Taylor-Joy i Last Night in Soho.
  • Föna håret torrt med en rundborste.
  • Styla bort en eventuell lugg med en locktång, så att håret riktas bort från ansiktet.
  • Addera hårspray som ger textur och grepp i rötterna, och tupera sedan håret för att få höjd till frisyren.
  • Borsta bak håret med en hårsborste, och rulla ihop håret baktill. Finjustera sedan formen med händerna så det inte ser för stelt ut, innan du fäster håret med hårnålar.

Källa: Glamour.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons