I annonssamarbete med Aussie

När vi blir gravida ser graviditetshormonerna till att hårstråna som vi vanligtvis tappar sitter kvar, men när vi sätter igång med amningen så börjar vi ofta istället tappa hår – något som är helt normalt. Vi tappar helt enkelt successivt de strån vi skulle tappat under tiden vi var gravida, men det kan såklart kännas väldigt dramatiskt. Claudia Galli Concha har tidigare delat med sig av sin hårresa och hur hennes hår plötsligt började brytas av efter hennes två graviditeter. När hon ammade sitt andra barn var katastrofen ett faktum.
– Mitt hår gick av, jag tappade det inte helt utan det gick av, så överallt hade jag kortare bitar av hår, framförallt runt ansiktet och uppe på huvudet. Inte en helt perfekt känsla och framför allt inte en look som jag uppskattade.

Efter sina två graviditeter så började Claudia Galli Conchas hår brytas av och håret blev tunnare.

För Claudia ledde den jobbiga hår-perioden till att hon blev mer medveten om vilka produkter som fungerade i hennes hår och vilka ingredienser hon skulle leta efter.

– Plötsligt blev jag noga med vilka produkter jag använde och framförallt när det kom till schampo och balsam som jag använder mest. Det hade en positiv effekt på hela håret, inte bara det tråkiga – plötsligt blev mitt hår glansigare och såg friskare ut!

Efter hårproblemen blev Claudia Galli Concha noggrannare med vilka produkter hon använde.

Claudia berättar att hon provade sig fram för att hitta olika produkter som gav en djupverkande balsameffekt utan att tynga ner hennes tunna skandinaviska hår och hon letade produkter med så många bra naturliga ämnen som möjligt, som inte gjorde hennes hår torrt och strävt.

– För tre veckor sedan började jag använda Aussies Repair-serie, en serie som innehåller Macadamia Nut Oil och Jojoba Seed Oil, och jag är verkligen imponerad. Jag tror inte att jag är ensam om att tänka att produkter som gör bra saker för håret måste vara dyra och det stämmer ju inte alls in på Aussie. Efter tre veckor och ca 6-7 tvättar så har jag hittat mina parhästar i duschen. Mitt hår känns numera starkt och friskt samtidigt som det är lätt och samarbetsvilligt när det kommer till att styla det. Precis som jag vill ha det.

Claudias parhästar i duschen – Aussies Repairserie som innehåller Macadamia- och Jojobaolja.

Håret efter graviditeten

Under tiden efter förlossningen är det vanligt att tappa ungefär fyra gånger mer hår än du brukar göra, oftast runt pannan. Men efter ungefär sex månader ska håret vara tillbaka till det normala. Under tiden kan du göra det bästa situationen genom att ge ditt hår lite extra kärlek. 

Stärk håret inifrån
A-, B- och C-vitamin, zink, magnesium och järn är mumma för håret. Se till att fylla på med dessa vitaminer.

Gör regelbundna inpackningar
Torrt hår slits lättare än ett hår som är friskt, därför är regelbundna inpackningar superviktiga. Men som nybliven mamma har man ju inte särskilt mycket tid att lägga på sig själv i badrummet. Med Aussies 3 Minute Miracle Deep Treatment får du ett mjukt och följsamt hår – på 3 minuter!

Ha tålamod & använd rätt produkter
Håret kommer återgå till det normala, så få inte panik. Använd reparerande produkter och var noga med att ingredienserna i dina produkter är naturliga, eftersom det är snällare mot skadat hår. Aussies Repair-serie innehåller allt ditt hår behöver och kommer med tiden göra det friskare och hjälpa det att återfå sin normala styrka.

Aussies Repair-serie består av schampo, balsam, inpackning och balsam-spray.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: